MØTTES I RETTEN: Ali Farah og Erik Schjenken tok seg en prat i retten i dag, før dommen falt. Foto: Heiko Junge/Scanpix
MØTTES I RETTEN: Ali Farah og Erik Schjenken tok seg en prat i retten i dag, før dommen falt. Foto: Heiko Junge/ScanpixVis mer

«Jeg ville bare snakke med ham. Jeg sa at jeg tilga ham»

Ali Farah er skuffet over frifinnelsen, men har tilgitt Erik Schjenken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den tidligere ambulansesjåføren Erik Schjenken (40) ble i dag frikjent i Oslo tingrett.

Han måtte møte i retten etter at han nektet å betale et forelegg etter det som skjedde i Sofienbergparken i fjor sommer.

Han ble frifunnet, fordi retten ikke mente han hadde handlet utilbørlig.

Erik Schjenken og hans advokat Bjørn Rudjord er fornøyd med utfallet.

Ali Farah, som Schjenken og hans kollega forlot i Sofienbergparken, var ikke like fornøyd.

- Jeg er skuffet og jeg er ikke enig i dommen. Men det er tilfredsstillende at han måtte møte i retten og forklare situasjonen slik han oppfattet den, sier Farah til Dagbladet.no.

Både Farah og Schjenken fulgte saken de tre dagene den pågikk forrige uke.

I retten i dag før dommen falt tok Ali Farah tak i Erik Schjenken for å snakke med ham, og sammen gikk de to ut på gangen. Schjenken smilte da de kom inn igjen.

- Hva snakket dere om?

- Jeg ville bare snakke med ham. Jeg sa at jeg tilga ham. Jeg er ikke sikker på om han sa det samme til meg, men jeg tror det, svarer Farah.

- Jeg oppfattet det som at dere to skværet opp, skyter Farahs advokat, Helge Hjort, inn.

- Jeg er ferdig med ham nå. Nå klarer jeg å slappe av og jeg kan legge saken bak meg, sier Farah, som legger til at han også har snakket med Schjenken så vidt en gang tidligere.

Helge Hjort sier han ikke er overrasket over utfallet.

- Dette resultatet er helt greit. Men jeg er uenig i tiltalen som ble tatt ut. Jeg mener det hadde vært riktigere med en tiltale for å ha forlatt en person i hjelpeløs tilstand, sier Hjort.

Farah sier at han ikke er sint på ambulansesjåføren.

- Jeg oppfatter at han er blitt syndebukken. Jeg skulle ønske vi heller kunne få en beklagelse fra Ullevaal Universitetssykehus, sier han.

Dommer Inger Kjersti Dørstad understreket at retten ikke tar stilling til de helsefaglige vurderingene av Schjenkens opptreden. Det er Helsetilsynets oppgave. Hun understreket også at rasisme ikke er tema i denne saken.

Hun sa videre at retten legger til grunn at Schjenken oppfattet Ali Farah som ruset i parken.

I forelegget som Schjenken nektet å vedta het det blant annet at de to ambulansearbeiderne oppførte seg, «arrogant, avvisende og krenkende overfor Ali Farah og andre personer som oppholdt seg ved ham».