- Jeg ville bli pilot

Kronprinsessen drømte om å bli flyger da hun var barn. - Prinsesse drømte jeg aldri om å bli, sier Mette-Marit i et intervju med Süddeutsche Zeitung.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag lider Mette-Marit av flyskrekk, og må ha psykolog med for å gjennomføre flyturer. Men hvis Mette-Marits barndomsdrøm hadde gått i oppfyllelse, hadde det vært to piloter i slekta: broren Espen Høiby - og kronprinsessen.

I gårsdagens utgave av Süddeutsche Zeitung forteller kronprinsessen om sine barnlige yrkesplaner.

De gikk til værs: Mette-Marit planla å bli flyger, og så aldri for seg et liv som prinsesse. I motsetning til de fleste andre småpiker drømte aldri sørlandsjenta om den søte Haakon Magnus.

Kronprinsessen innrømmer likevel at hun som barn tegnet seg selv med krone på hodet.

I dag har Mette-Marit erfaring fra det livet hun sa ja til da hun giftet seg i Oslo domkirke 25. august i fjor. Livet som kongelig er ikke bare sukkersøtt.

- Livet som kronprinsesse er hardt arbeid, hardere enn mange kan forestille seg, sier Mette-Marit i intervjuet, som ble gjort i anledning tysklandsbesøket.

Mette-Marit forteller at flyskrekken kom etter at sønnen Marius (5) ble født.

REDD I LUFTA: Kronprinsesse Mette-Marit har vært svært plaget av flyskrekk, og har hatt psykolog med seg på flyturer. Her er hun på flyet etter en tur fra Tromsø.