- Jeg ville gjort det igjen hvis jeg kunne

Nobel-aktivisten Adan angrer ikke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den 21 år gamle aktivisten som onsdag tok seg opp på scenen under nobelseremonien for å rette oppmerksomheten mot Mexico, sier han ville gjort det samme igjen.

- Jeg angrer ikke, sier Adan Cortes Salas til NRK torsdag kveld.

Han tok seg opp på scenen for å få rettet oppmerksomheten mot det han opplever er en svært vanskelig politisk og sivil situasjon i Mexico. Narkotikakartellene utøver betydelig makt over det sivile samfunnet og maktinstitusjonene i landet, noe som blant annet trolig har ført til bortføringene av og drapene på 43 studenter.

- Jeg ville rette verdens oppmerksomhet mot Mexico, slik at dere ser hva som virkelig skjer der. Ja, jeg tror jeg ville gjort det igjen hvis jeg kunne, sier han.

21-åringen hadde ingen problemer med å ta seg forbi politiets sikkerhetskontroll utenfor rådhuset i Oslo før nobelseremonien skulle ta til onsdag. Han ble ikke ID-kontrollert og kunne spasere inn i rådhushallen og etter hvert opp på scenen, der fredsprisvinnerne nettopp hadde fått nobelmedaljene og -diplomene.

- Jeg så ut som en som var invitert, og jeg utstrålte det. Jeg tror det at jeg så veldig sikker ut, gjorde at det så ut som om jeg hørte til der, sier Cortes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer