- Jeg ville grått meg i søvn hver kveld

Siv Jensen forteller om ubehaget hun følte etter IS-vedtaket, om stoltheten over de politiske seirene og om hvorfor hun aldri kommer til å påta seg internasjonale jobber.

UBEHAGET: Siv Jensen sier at det var fortvilt å gå med ubehagsfølelsen av ikke å kunne fortelle partiet om vedtaket om å hente den IS-siktede moren hjem. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
UBEHAGET: Siv Jensen sier at det var fortvilt å gå med ubehagsfølelsen av ikke å kunne fortelle partiet om vedtaket om å hente den IS-siktede moren hjem. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg tror jeg ville grått meg i søvn hver kveld hvis jeg skulle bodd i utlandet, sier Frp-lederen.

Siv Jensen er åpen for at Frp vil søke regjeringsmakt i 2021. Nå gleder hun seg til å gyve løs på opposisjonstilværelsen.

- Hvordan var din personlige opplevelse av maktkampen om å hente hjem barna og deres IS-siktede mor?

- Saken var veldig krevende å håndtere for meg og etter hvert de andre statsrådene våre. Det var en beslutning vi kjempet mot lenge, og som vi ikke kunne snakke om. Vi prøvde å finne en løsning for å hente hjem barna, slik vi fikk til da de foreldreløse barna ble hentet ut av Syria i fjor sommer, sier Siv Jensen.

Politisk bombe

Hun opplyser at Frp var villig til å strekke seg langt.

- Men vi satte bommen helt ned for å hjelpe den terrorsiktede IS-dama. Der gikk grensen vår, og det burde ikke overraske noen av de andre tre partiene. Jeg var lite komfortabel med at vi ikke kunne gjøre noe etter at vi tok dissens.

- Opplevde du nærmest å sitte med en tikkende politisk bombe i fanget som partileder?

- Ja, det var jo det jeg gjorde. Jeg visste at det kom til å skape masse støy og uro i Fremskrittspartiet. Åpenbart også i befolkningen. Men jeg kunne ikke foreta meg noen verdens ting fordi jeg som statsråd er bundet av taushetsplikten. Ikke på vilkår, og under noen omstendighet, ville jeg foreta meg noe som helst som kunne øke sikkerhetsrisikoen for norsk personell.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer