- Jeg ville hjelpe Baardsen

John Arne Riise overrasket i retten og sier han kjente til mange av pengeoverføringene. - Det beste vitnet jeg har hatt, sier Baardsens forsvarer.

HAVNET I DYP GJELD: John Arne Riise sammen med Jan Kvalheim (th) etter at han var ferdig med å vitne da rettsaken mellom Einar Baardsen og Riise startet opp igjen i Stavanger Tingrett. 
Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX
HAVNET I DYP GJELD: John Arne Riise sammen med Jan Kvalheim (th) etter at han var ferdig med å vitne da rettsaken mellom Einar Baardsen og Riise startet opp igjen i Stavanger Tingrett. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Les også: - Jeg hatet aldri Carew• Les også: Riise forsvarte familien

STAVANGER (Dagbladet.no): John Arne Riises vitnemål i Stavanger tingrett tok i dag en overraskende vending. Vitnemålet ble en forsvarstale for hans tidligere venn, rådgiver og agent.

- Helt perfekt. Det beste vitnet jeg har hatt, sier Baardsens forsvarer John Christian Elden til Dagbladet.

I retten avviste Riise de alvorligste tiltalepunktene mot Einar Baardsen. Dette gjelder spesielt de millionbeløp politiet mener Baardsen har lurt til seg fra Riise.

- Jeg ville gjerne hjelpe ham Roma-proffen forklarte at dette var beløp han kjente til og som ble gitt Baardsen som en vennetjeneste.

- Jeg stilte garantier for å hjelpe Baardsen. Han gjorde en god jobb for meg med Liverpool-avtalen. Jeg ville gjerne hjelpe ham, gjøre noe for ham. Det var ikke noe jeg måtte, men noe jeg ville, sier Riise.Forklaringen står i kontrast til aktors påstand om at Riise ikke visste og pengene underslått av Baardsen som en kriminell handling.

- Dette endrer alt. Riise har positivt bevist at dette er snakk om gaver og lån, sier Elden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer