- Jeg ville ikke ha flere barn

Hun er mistenkt for å ha drept to av sine egne barn for så å legge babylikene i fryseren. - Etter at jeg fikk sønnen min ville jeg ikke ha flere barn, har hun sagt i politiavhør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen har født fem barn. En sønn hun har hatt omsorgen for selv, to barn som hun har adoptert vekk, og to barn som hun er mistenkt for å ha drept like etter fødselen.

- Jeg ville ikke ta hånd om den, sa hun til politiet i det flere timer lange avhøret i går, skriver Expressen.

Det var 1. mai at det dypfryste liket av en nyfødt gutt ble funnet i Gustavsberg i Sverige. Den drapssiktede morens 13 år gamle sønn hadde funnet liket i fryseren, for så å legge det i skogen. Tilbake i fryseren lå nok en baby.

- Hun har fortalt at hun ikke ville ha flere barn. Hun anså at hun ikke hadde forutsetningeene, blant annet økonomisk, for å ta hånd om dem, sier Katarina Lenter i den svenske påtalemyndigheten.

Expressen skriver id ag at mye tyder på kvinnen hadde bestemt seg for å drepe barna allerede før de var født. Det kan bety at siktelsen utvides fra barnedrap til drap. I Svergie kan kvinner dømmes for såkalt barnedrap hvis de dreper barnet rett etter fødselen fordi de er sterkt opprørt eller ebfinner seg i en svært vanskelig situasjon. Barnedrap har en maksimumsstraff på seks års fengsel.

- Lettet

Den drapssiktede moren skal være lettet over å få snakket ut om saken. Hun fortalte aldri noen om graviditetene, og kontaktet ikke helse- eller sosialtjenestenb.

- Jeg brukte bare store klær så det ikek syntes at jeg var gravid. Fødslene var enkle, og de greide jeg selv, sa hun i avhøret i går.

Det er fortsatt ikke kjent hvem som er fedrene til de to drepte barna. Flere menn har medlt seg for politiet, og blodprøver kan gi svar på om noen av de er far til de to drepte babyene.