Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Jeg ville ikke lenger deltatt i missekåringer»

Møt Eva-Charlotte Stenset, ny politisk rådgiver for Dagfinn Høybråten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forrige tirsdag begynte du i jobben som politisk rådgiver for Dagfinn Høybråten. Hvordan har du opplevd overgangen fra journalistikk til politikk?

-  Veldig spennende og utfordrende. Det har vært hektisk og jeg har lest veldig mange politiske dokumenter. For ei uke siden presenterte vi den nye arbeidsmiljøloven og jeg er godt fornøyd med den oppmerksomheten denne har fått i mediene.

Hvorfor fikk du jobben?

-  Det må du nesten spørre Høybråten om, men det har nok mye med min journalistiske bakgrunn å gjøre. Jeg kommer bl.a. til å jobbe mye med mediehåndtering.

Er det ikke rart å skifte rolle fra journalist til politiker slik over natta?

-  Ja, og det var noe jeg måtte tenke godt gjennom, men jeg har jobbet med TV siden 1997 og følte at det var tid for å lære noe på en annen arena.

Hvor blir det av journalisten i deg?

-  Jeg tror den kommer fram i møte med journalister og deres tankegang. Jeg vet hvordan de ofte vil vinkle saker og hvordan saker må spisses for at de skal få oppmerksomhet.

Skal du bli politiker?

-  Jeg er politiker nå, men om jeg skal fortsette med dette vil framtida vise. Viktigst nå er å gjøre en god jobb fram til valget.

Kjente du Høybråten fra før?

-  Jeg møtte ham første gang på en Krik-leir i Kristiansand i 2003 og har truffet ham noen få ganger, men henvendelsen fra ham kom overraskende.

Var du medlem av KrF?

-  Nei, men jeg meldte meg inn samme dag jeg fikk telefon fra Høybråten. Jeg var medlem da jeg var tenåring, men valgte å ikke være partipolitisk aktiv som journalist. Men deres verdiprofil har alltid stått meg nær.

Synes du Høybråten får en fair behandling i mediene?

-  Generelt synes jeg at for mange politikere blir dårlig behandlet i pressen. Flere journalister tråkker over grenser og går på person i stedet for sak. Men Høybråten har taklet mediene godt. Han er målrettet og har fått gjennom store og gode saker, som f.eks. røykeloven.

Som 18-åring deltok du missekåringer som Frøken Norge og Miss International. Angrer du?

-  Jeg ville ikke gjort det samme i dag. Noe mer ønsker jeg ikke å si om dette i dag.

Du har også vært kjæreste med KrFs nestleder, miljøvernminister Knut Arild Hareide. Var det han som skaffet deg jobben som rådgiver for partilederen?

-  Nei, det var det ikke.

Dere bor i samme boligblokk. Snakker dere mye sammen?

-  Vi er gode venner.

Har du fått deg ny kjæreste?

-  Nei.

Hvordan skal KrF få større oppslutning?

-  Vi må fronte våre gode saker, spesielt når det gjelder familie- og fattigdomspolitikk. Vi må vise at vi er et parti for alle og at vi taler saken for de svakeste i samfunnet. Vi må jobbe for å gjøre Norge til et land som er godt å leve i, også for dem som sliter i dag.

Hva gjør du til høsten?

-  Jeg må jo tro at vi gjør et godt valg og at jeg fortsatt har denne jobben.

Du er SATS-instruktør. Hvor mye trener du?

-  Jeg må ta meg sammen. Klokka er nå halv ni på kvelden og jeg er fortsatt på jobben. Jeg har ikke fått trent noe etter at jeg begynte her.

HØYBRÅTENS NYE MISS: Eva.Charlotte Stenset vant ikke Frøken Norge, men ble TVNorge-kjendis. I to år har hun lest nyheter om KrF og Dagfinn Høybråten. Nå skal hun bidra til at partiet og dets leder blir mest mulig populære.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!