- Jeg ville ikke være et offer. Det kler meg ikke

Ingunn Yssen under boklanseringen klokka 11.00.

BOKLANSERING: Ingunn Yssen under lanseringen av boka «Vi kan alle bli den lille». Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
BOKLANSERING: Ingunn Yssen under lanseringen av boka «Vi kan alle bli den lille». Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Ingunn Yssen lanserer i dag boka «Vi kan alle bli den lille», der hun forteller om konflikten med LO-leder Gerd-Liv Valla.

- Dett er en bok om en sak som ikke bare rystet meg, men landet, sa Yssen, under boklanseringen som startet klokka 11.00.

- Å skrive boka var en renselse, altoppslukende, men jeg fikk endelig saken ut av systemet, fortalte hun videre.

- Kler ikke offerrollenBoklanseringen kommer drøye to år etter at Yssens oppsigelsesbrev stod på trykk i VG 10.januar 2007. Tidenes mest omtalte personalsak endte med at den mektige LO-lederen måtte gå av 9.mars.

Yssen sier hennes versjon av konflikten ikke er en personlig hevntokt, men er ment som en håndsrekning til alle dem som har følt seg trakassert på arbeidsplassen.

- Jeg ville ikke være et offer. Det kler meg ikke, sa Yssen, uten å legge skjul på at konflikten med Valla og alt medieoppstyret ble en voldsom påkjenning.

- Jeg ble nedbrutt, nesten ødelagt, sa hun.

- LO mangler troverdighetI fjor kom Valla selv med boka «Prosessen», der hun ga sin versjon av saken som felte henne som LO-leder. Yssen sa under dagens pressekonferanse at nettopp Vallas bokutgivelse var en viktig grunn for henne til å fortelle sin historie i bokform.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer