-  Jeg ville kjøpe tilbake bildene

Skipsreder og Munch-samler Per A. Arneberg ville kjøpe tilbake de stjålne kunstskattene «Skrik» og «Madonna».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

 Arneberg utvandret til USA i 1952. Høsten 2004 var han involvert i forhandlinger om å kjøpe «Skrik» og «Madonna» tilbake. -  Det er viktig å understreke at motivet for et eventuelt tilbakekjøp var at maleriene skulle tilbake til Munch-museet. Jeg hadde ikke tenkt å henge bildene på veggen min, sier Arneberg.

Møte i Oslo

En rekke personer var involvert i forhandlingene. Arneberg hadde kontakt med en forretningsmann (43) fra Østlandet, som igjen snakket med flere personer med tilknytning til kriminelle miljøer. En Oslo-mann (35), som nylig ble dømt sammen med David Toska i den såkalte bankbokssaken, var høsten 2004 aktiv for å få maleriene kjøpt tilbake. 35-åringen er også venn av Munch-tiltalte Bjørn Hoen.

35-åringen møtte Arneberg i hans hjem i Oslo sammen med forretningsmannen (43).

-  Jeg ble kontaktet av 43-åringen. Han visste at jeg kjente en rekke mennesker i de forskjelligste miljøer i Oslo. 43-åringen spurte om jeg kunne skaffe maleriene, eller om jeg kjente noen som visste noe. Han gjorde det klart at det kunne bli lønnsomt for meg om mine undersøkelser ga resultater, forklarte 35-åringen i Oslo tingrett i går. Ifølge 35-åringen møtte han først forretningsmannen i Oslo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer