STOLER PÅ MÜLLER ETTER TERAPI:  Pressetalsmann Roald Knillmann ved Franziskus-Hospital har fått forsikringer fra Vatikanet om at Müller har gått i terapi. Etter at intervjuet er over oppdager han at Müller har brutt Vatikanets forbud mot at han opptrer som prest. Foto: Bjørn Langsem/DAGBLADET
STOLER PÅ MÜLLER ETTER TERAPI: Pressetalsmann Roald Knillmann ved Franziskus-Hospital har fått forsikringer fra Vatikanet om at Müller har gått i terapi. Etter at intervjuet er over oppdager han at Müller har brutt Vatikanets forbud mot at han opptrer som prest. Foto: Bjørn Langsem/DAGBLADETVis mer

- Jeg ville overlatt barna mine til Müller

Pressetalsmannen for den katolskeide sykehuskjeden der biskop Müller bodde til i går, mener overgrepet er en en ikke-sak, bare han ikke virker som prest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||OSNABRÜCK (Dagbladet): Mens ledelsen i helsekonsernet kartlegger tidligere Trondheims-biskop Georg Müllers opphold ved Franziskus Hospital de siste månedene, lever pasienter og pårørende i uvitenhet om at hovedpersonen i overgrepssaken som går verden rundt i tv og aviser bor gratis i sykehusets egen leilighet.

Sykeshuset med 340 sengeposter opererer mange barn hvert år og har egen fødeavdeling. Ingen ble orienterte om hva den nyinnflyttede avskjedigede biskopen innrømmet i fjor.

- Han har heller ingen offisielle verv her som prest. Jeg mener ikke han behøvde fortelle oss det. Det er ikke relevant og han bor jo her privat som vår gjest, sier Knillmann.

Ikke reddPå veggen henger en tettskrevet utgave av Johannesevengeliet. En håndbok i teologisk etikk utgitt av sykehuseieren står på skapet.

- Hva har overgrep mot barn med hvorvidt han har verv her?

- Han har ikke tillatelse til å være prest, etter en beslutning tatt av kirken. Men hans privatliv er ikke vår sak.

På skrivebordet står bilder av barna hans, som har en stund igjen til skolealder.

- Ville du latt dine egne barn være alene sammen med Müller?

- Ja, jeg ville overlatt dem. Folk forandrer seg. Om man har hatt en forkjølelese for 20 år siden, så, ja man blir jo frisk, sier Knillmann.

Sykehuset har fått forsikringer fra Vatikanet selv om at Müller gjennomgikk terapi i fjor. En spørrerunde til nonner og andre ansatte ga bare positive tilbakemeldinger om Müllers måneder ved sykehuset.

- Og vi vet at han ikke har besøkt folk ved sengen. Han har ikke hatt kontakt med pasienter, som vi vet om, sier Knillmann.

Flytter utNår Dagbladet kjører inn til Osnabrück etter intervjuet blir vi ringt opp igjen og bedt om returnere til sykehuset så raskt som mulig, fordi «ny informasjon har dukket opp».

- Jeg fikk akkurat vite av direktøren i konsernet at Müller har vært i kontakt med flere pasienter og da som prest, sier Knillmann.

Få timer senere meddeler han at Müller og en representant for eieren av sykehuset har pratet sammen.

- Konklusjonen på samtalen var at Müller ikke vender tilbake til sykehuset, sier Knillmann.

Han vil ikke svare på hvem som tok avgjørelsen.