Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg viser min avsky mot muslimjævler som deg

Pegida-demonstrant til TV 2-reporter.

VERBALT ANGREP: En av demonstrantene sa til TV 2s reporter Kadafi Zaman at han var til stede for «å vise sin avsky mot muslimjævler som deg». Foto: TV 2 Nyhetene
VERBALT ANGREP: En av demonstrantene sa til TV 2s reporter Kadafi Zaman at han var til stede for «å vise sin avsky mot muslimjævler som deg». Foto: TV 2 Nyhetene Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 190 personer deltok i demonstrasjonstoget arrangert av den antiislamske bevegelsen Pegida (Patriotiske européere mot islamisering av Vesten) ved Oslo rådhus mandag kveld.

TV 2s journalist Kadafi Zaman spurte en av deltakerne i forkant av protestmarsjen hvorfor han var til stede, og fikk dette til svar:

- Viser min avsky mot muslimjævler som deg. Jævla innvandrerdrit som deg, sa demonstranten på TV 2s direktesending.

- En tosk Zaman sier til Dagbladet i etterkant av hendelsen at han ikke er overrasket over det verbale angrepet.

- Jeg har dekket ekstremister i mange år, og er ikke overrasket, sier Zaman til Dagbladets reporter på stedet.

Initiativtaker til demonstrasjonen, Max Hermansen, beklager hendelsen.

- Det er beklagelig at den ene personen er en slik tosk, sier Hermansen til Dagbladets reporter på stedet.

Norsk avlegger Pegida Norge er en norsk avlegger av den tyske Pegida-bevegelsen. Hver mandag siden oppstarten i Dresden i oktober i fjor, da omlag 350 personer deltok, har bevegelsen samlet styrke og blitt til en massemønstring. 5. januar deltok omlag 18 000 personer, og underveis har de islamkritiske slagordene og de vaiende, tyske flaggene spredt seg til en rekke tyske byer.

Politiet opplyste at det var 190 personer til stede under dagens demonstrasjon ved Oslo rådhus.

- Det vi kan regne med er at denne misnøyen - selv om den er liten - nok vil vokse og bli mer organisert over tid, sier Dagbladets kommentator John Olav Egeland.

Egeland mener den neste testen kommer mandag om en uke, hvor man vil kunne se om det blir en oppslutning eller om det hele vil dø ut. Inititiativtaker Max Hermansen har varslet at de ønsker å arrangere en protestmarsj hver mandag, slik Pegida har gjort i Dresden.

Vil etablere «asylleire» Under sin appell ved rådhuset pekte Hermansen på det han mener er problemområder med muslimer og islam i Norge. Det ene var hva muslimer gjør mot andre muslimer i Norge, og han viste blant annet til kjønnslemlestelse. Han hevdet også at homofile undertrykkes på det groveste, og at «det er vanskelig å forlate islam».

Han påsto også at muslimer er «mer kriminelle enn norske» og at det er for lav arbeidsdeltakelse blant muslimer i Norge.

I et interjvu med Dagbladet i forkant av demonstrasjonen sa Hermansen at han mente det ville være en fordel å stanse all muslimsk innvandring til Norge.

- Asylsøkere bør vi forsøke å hjelpe i nærområdene, vi kan forsøke å etablere asylleire. Dette dreier seg jo om velferdssøkere. Vi bør begynne å snakke om det. Selv om vi har hatt en blå regjering i halvannet år, har vi fortsatt den samme tilstrømmingen av asylsøkere. Men Finland har langt færre asylsøkere enn Norge, hvorfor det? Det er klart Norge har et handlingsrom, sa Hermansen til Dagbladet mandag ettermiddag.

POLISH DEFENCE LEAGUE: En gruppe polakker dukket opp på demonstrasjonen, men ble bedt av en av arrangørene om å fjerne dette banneret hvor det står "Polish defence league" da det ble klart hvem de representerte. Foto: Harald Klungtveit / Dagbladet
POLISH DEFENCE LEAGUE: En gruppe polakker dukket opp på demonstrasjonen, men ble bedt av en av arrangørene om å fjerne dette banneret hvor det står "Polish defence league" da det ble klart hvem de representerte. Foto: Harald Klungtveit / Dagbladet Vis mer