Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg visste at det ville bli bråk

Administrerende direktør Jon Bolstad angrer ikke på måten han gikk fram på for å hente folk til ledergruppa. Helse Førde-sjefen avviser kameraderi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FØRDE/OSLO (Dagbladet): Jon Bolstad hevder han var i tidsnød. Han oppfatter ikke daværende statsråd Ansgar Gabrielsens svar i Stortinget som en irettesettelse.

-  Gabrielsens svar var en presisering. Jeg brukte unntaksregelen og har ikke angret ett sekund. Jeg visste at det ville bli bråk, sier Bolstad.

-  Ikke angret et sekund

-  Men jeg ansatte økonomidirektøren i ei tid der vi skulle spare 100 millioner kroner, og jeg manglet nøkkelmedarbeidere. Dette er ikke en énmannsjobb, og jeg kunne ikke gå gjennom en tre til fem måneder lang søknadsprosess, sier direktøren.

Han understreker at tidligere Rælingen-kollega, spesialrådgiver Knut Bårtveit i Helse Førde, ikke har fast ansettelse i foretaket. Rådgiveren tilfører spesialkompetanse som Helse Førde ikke selv hadde, og sårt trengte. Bolstad mener en slik stilling ikke er noe du lyser ut i avisene. Han beklager at det er vanskelig å skaffe nødvendig kompetanse.

-  Husk at vi er i Sogn og Fjordane. Jeg har heller ikke angret ett sekund på denne ansettelsen. Jeg prøver å sette sammen et godt team, er kommentaren fra Helse-Førde-sjefen til kritikken. Han hevder foretaket nå har kuttet konsulentutgifter med fire millioner kroner.

Bolstad er enig i at det er berettiget å stille spørsmål ved ansettelsene.-  Jeg har ingenting å skjule. Det har ikke vært noe mål at disse personene skal være fra Rælingen.

Bolstad sier han holdt seg unna i prosessen med den siste stillingen som var utlyst gjennom Aetat. Han hevder det kom overraskende på ham at også denne sjefen ble rekruttert fra hans gamle arbeidsplass administrasjonen i Rælingen.

At sjefene fra Rælingen ikke har flyttet til distriktet, men får dekket bolig, er uproblematisk, synes administrerende direktør Jon Bolstad. Helse Førde har boliger å tilby sine ansatte. Dette er del av rekrutteringspakken.

Vært mye bråk

Bolstad medgir at det har vært mye bråk ved Helse Førde siden han begynte i august 2004. I desember samme år møtte en samlet stortingsbenk fra Sogn og Fjordane daværende helseminister Ansgar Gabrielsen. Stortingspolitikerne var bekymret for at

ledelsen i Helse Førde stadig var på kant med folket i fylket. De fryktet for helseforetakets omdømme. Etter møtet krevde helseministeren en skriftlig rapport om problemene.

Bolstad mener det er mer ro nå rundt foretaket, men at slikt går i bølgedaler.-  Vi må ta tak i en del ting og kan ikke ta hensyn til om det blir litt støy. Vi må ta oppvasker, og må tenke langsiktig. Det er som om vi er i en veibyggingsfase. Veien blir ofte ordentlig dårlig før den kan bli god. Pasientene jevnt over er fornøyde. Det må ikke være støyen som vinner. Det som gjør meg skuffet og lei meg er når pasienter ikke er fornøyd. V jobber med å få til en best mulig helsetjeneste.

Helse Førde-sjefen synes sykehusreformen fungerer. Han understreker gjentatte ganger at det handler om å være patent, og at hans jobb er å sørge for at foretaket organiserer seg slik at det oppfyller målsettingene.

-  Vi som jobber som helseforetaksdirektører er priviligerte. Jeg er stolt av å få være med på noe så fantastisk som denne reformen er, sier Jon Bolstad.

HADDE DÅRLIG TID: Administrerende direktør Jon Bolstad hadde tidspress. Derfor hentet han gamle kolleger til sjefsjobbene i Førde.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!