- Jeg visste at det ville komme for en dag

George Philip Aarskog (t.v) håper Bygdøy-ulykken kan være med på å endre de unges kjørevaner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag kom rapporten som bekreftet ryktene om at sjåføren i dødsulykken på Bygdøy lørdag 3. mai var alkoholpåvirket.

I tillegg til den 20 år gamle sjåføren, omkom også hans kjæreste Camilla Kristine Skullerud (18) og søsteren Martine Elise Skullerud (16), da den hvite Audi TT-en traff et tre i stor fart i Dronning Blancas vei.

George Philip Aarskog (23) var eks-kjæreste og nær venn av den omkomne Camilla Kristine Skullerud. Som del av nærmiljøet har også han i lang tid kjent til ryktene om promille.

- Det føles godt å få det bekreftet. Jeg har visst det fra dag én at det var promille inne i bildet, og jeg har visst at det ville komme for en dag, sier Philip til Dagbladet.no.

Philip sier at de to omkomne jentene og sjåføren tilbrakte den varme maidagen på Aker Brygge, deriblant på utestedet Lekter\'n, hvor de drakk alkohol.

Promille og høy fart

Ifølge analysen fra Folkehelseinstituttet hadde den 20 år gamle sjåføren en promille på 1,9.

Vitneforklaringer tilsier at bilen hadde høy hastighet før sammenstøtet, og undersøkelser viser at bilen hadde en fart på minst 120 km/t i kollisjonsøyeblikket.

Dagen etter ulykken fortalte 20-åringens racertrener at ulykkessjåføren hadde fått bilen bare noen uker tidligere.

STEDT TIL HVILE: Torsdag i forrige uke ble søstrene Camilla Kristine Skullerud (18) og Martine Elise Skullerud (16), som omkom i en trafikkulykke på Bygdøy, begravet fra Frogner kirke. Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet
STEDT TIL HVILE: Torsdag i forrige uke ble søstrene Camilla Kristine Skullerud (18) og Martine Elise Skullerud (16), som omkom i en trafikkulykke på Bygdøy, begravet fra Frogner kirke. Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet Vis mer

- Det er en kraftig bil og det gikk nok for fort, men en slik ulykke kunne ha skjedd med alle typer biler, sa racertreneren til Dagbladet.no.

20-åringen var aktiv i motorsportmiljøet og hadde blant annet sølv i norgesmesterskapet i sin grein.

Nå som resultatene av blodprøven bekrefter at 20-åringen hadde promille har racertreneren dette å si:

- Det forklarer jo galskapen. Det unnskylder ingenting, sier han.
 

- I motorsport så lærer du hvordan du skal håndtere vanskelige situasjoner bak rattet, så hvordan kunne han kjøre inn i et tre? Ingen i motorsportmiljøet her kunne skjønne hvordan det gikk så gærnt, sier den erfarne racingmannen.

- Må lære noe av det

Nå håper både treneren og venn av de omkomne at det er noe å lære av den tragiske ulykken.

- Vi må lære av dette, ellers blir det helt meningsløst, sier motorsporttreneren.

- Jeg visste at det ville komme for en dag

Philip (23) mener alle har et ansvar for å endre de unges kjørevaner.

- Jeg håper dette kan føre til en holdningsendring, at folk får opp øyene. Vi må endre kjørevanene, kanskje med hjelp fra venner og foreldre, sier Philip til Dagbladet.no.

VOLDSOMT SAMMENSTØT: Bilen ble smadret i kollisjonen på Bygdøy og alle de tre ungdommene omkom.