Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Jeg visste ikke at hun var prostituert. (...) Jeg tenkte kanskje at hun var lege.»

Etter at den litauiske kvinnen (24) hadde danset naken foran flere menn, førte den tiltalte georgieren henne inn på et rom. Der skal han ha voldtatt henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Georgieren, som er lillebroren til den antatte hovedmannen i traffickingsaken, hevdet i retten at han ikke visste at kvinnen var prostituert da han så henne første gang i Oslo-leiligheten.

Den samme kvelden skal hun ha blitt voldtatt av en annen mann, før 30-åringen ifølge tiltalen tok henne inn på et annet rom og voldtok henne på nytt.

Ifølge kvinnens forklaring skal den første mannen ha gitt en slags ordre om at hun måtte gå inn på et rom sammen med georgieren. Hun torde ikke nekte, fordi hun visste av erfaring hva som kunne skje om hun strittet imot.

Nekter skyld

- Jeg visste ikke at hun var prostituert, jeg ville stille spørsmålet for å finne ut av det. Jeg tenkte kanskje at hun var lege, forklarte 30-åringen om sitt første møte med kvinnen som sto naken i stua.

- Trodde du hun var lege, utbrøt aktor Hans Jørgen Bender. - Ikke nødvendigvis lege, hun kunne være hva som helst, svarte mannen.

30-åringen mener begge de to fornærmede kvinnene så på ham som en slags redningsmann, en «Robin Hood», som han selv kalte det i retten. Han benekter at han har voldtatt den ene kvinnen og medvirket til den angivelige menneskehandelen han er tiltalt for.

- Jeg vil si at jeg aldri har gjort denne jenta noe, forklarte han. 30-åringen har i avhør betegnet kvinnen som syk.

- Jeg vil si at du er syk når du for eksempel kan ligge med fem personer på en og samme dag, har han forklart tidligere.

«Romeo og Julie»

Georgieren brukte også språklige bilder for å beskrive forholdet mellom storebroren og en russisk kvinne som skal ha blitt tvunget til prostitusjon i Norge.

- Min bror sendte penger til hennes mor i stedet for til vår egen mor. Alt hun eier er fra ham, og derfor sitter han her i dag. (...) De levde på samme måte som Romeo og Julie.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media