- Jeg visste ikke hva fellesgjeld var

Kjøpte likevel ti leiligheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): 28-åringen trodde han skulle gjøre et kupp i boligmarkedet. I stedet brant han seg kraftig da han kjøpte ti hybelleiligheter i prosjektet «The Academy» i Nydalen i Oslo, ifølge VG.

- Jeg legger ikke skjul på at jeg har vært kjempedum. Men jeg visste ikke hva fellesgjeld var. Leiligheter var gull for to-tre år siden, sier han til avisa.

28-åringen betalte et forskudd på til sammen 500.000 kroner for de ti hyblene på ca 16 kvadratmeter stykket. Han trodde at han skulle videreselge hyblene med fortjeneste. Det gikk ikke. Og med innskudd og fellesgjeld koster hyblene 9 millioner kroner.

Kjøper mener at Notar eiendom ikke informerte ham godt nok om risikoen ved prosjektet, noe Notar avviser bestemt overfor VG.

Mange advarsler

Det har ikke manglet på advarsler mot små lavinnskudds-leiligheter med høy fellesgjeld de siste årene. En rekke eksperter advarte kraftig mot denne typen leiligheter allerede for tre år siden, i Dagbladet.

Uvanlig samstemte eksperter har de siste årene påpekt at den historisk lave renta, kombinert med lav inngangspris og lang avdragsfrihet på fellesgjelda for slike leiligheter, har fått mange unge boligkjøpere til å gå i fella:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.