I RETTEN: De tiltalte innrømmer å ha lokket og ranet til sammen åtte menn. Her er tre av de tiltalte i retten tirsdag. Tegning: Fedor Sapegin
I RETTEN: De tiltalte innrømmer å ha lokket og ranet til sammen åtte menn. Her er tre av de tiltalte i retten tirsdag. Tegning: Fedor SapeginVis mer

- Jeg visste ikke hva jeg var med på

Tidligere frøken Norge-deltager i sex-felleretten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 19 år gammel kvinne forklarte i dag i retten for første gang om ett av forholdene der hun innrømmer å ha lokket en mann i 50-åra i sex-fella i begynnelsen av april 2011.

Kvinnen, som tidligere har deltatt i en Frøken Norge-konkurranse, forklarte i retten at hun føler seg lurt av to medtiltalte menn og at hun aldri hadde vært med på det dersom hun hadde visst at ofrene ble utsatt for vold.

- Vi skulle framstå som horer på nettet og få de til å ønske å kjøpe sex av oss, sa kvinnen i retten.

- Skuespill Hun oppga samme modus at hun avtalte møtet på nettet. De møttes, dro opp til leiligheten der mannen kledde av seg. I dette tilfellet var begge de tiltalte kvinnene med.

- Det var viktig å få han med på å sitte foran det skjulte kamera, slik at han kunne presses med det, sa hun i retten.

Hun fortalte videre at kvinnene så gikk på badet for å skifte.

- Men alt var jo et skuespill. På badet sendte vi tekstmelding til mennene og sa at de kunne komme, sa hun.

Hun forklarte at mennene etter kort tid stormet leiligheten, de spilte bror og kjæreste av kvinnen og spilte sjokkerte, ifølge tiltalte. Hun forklarte at hun kanskje var i leiligheten et kvarter før hun forlot den. Hun hevder hun ikke visste om at det kunne bli brukt vold mot mennene.

- Det høres kanskje rart ut, men det virket i utgangspunktet som ganske uskyldig ut det vi skulle gjøre. De sa de hadde gjort dette før, sa hun.

- Visste ikke På spørsmål fra sin forsvarer, advokat Trond Eirik Aansløkken, om hun visste hva hun var med på, svarte hun:

- Nei.

Visste du konsekvensene?

FORSVARER KVINNENE: Advokatene Trond Eirik Aansløkken og Lars Leversen forsvarer kvinnene i saken. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
FORSVARER KVINNENE: Advokatene Trond Eirik Aansløkken og Lars Leversen forsvarer kvinnene i saken. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

- Nei, jeg visste ikke at det var snakk om vold.

Hun sa hun reagerte da hun leste den omfattende tiltalebeslutningen mot henne fra Oslo statsadvokatembeter.

- Jeg reagerte på de store summene og alle truslene. Jeg visste ikke om de, hevdet hun i retten.

Hun sier hun aldri har hørt om overføring av penger til kontoer eller overdragelse av en bil, slik ett av ofrene ble utsatt for. Hun sa hun fikk kanskje tusen kroner i belønning for jobben.

- De tiltalte har på en måte lurt meg og min venninne også. Vi visste aldri hvor mye penger det var snakk om, sa hun i retten.

Hun sa hun angrer.

- Jeg synes det er fælt. Hadde jeg visst at det var så ille hadde jeg ikke blitt med på det, sa 19-åringen.

LOKKELEILIGHETEN: Det var i en leilighet her på Majorstua at ranene skjedde. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
LOKKELEILIGHETEN: Det var i en leilighet her på Majorstua at ranene skjedde. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer