Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg viste stor interesse for en varebil. Dermed ble det tur til IKEA!

Her er lesernes prøvetur-røverhistorier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tidligere i dag skrev Dagbladet.no om en 30 år gammel mann som tok seg en prøvetur på 620 mil i Australia, angivelig verdens lengste prøvetur med en bil fra en bilforhandler.

I den saken informerte vi leserne om at det under morgenmøtet i nyhetsavdelingen i Dagbladet.no i dag kom fram at en av journalistene gang hadde «prøvekjørt» en bil for å være med på å hente en madrass på Ikea.

Vi ba dere komme med deres prøvekjøringshistorier? Og det har kommet inn noen godbiter.

Den første vi velger å gjengi er IKEA-relatert:

«Jeg har brukt denne flere ganger for å hente møbler fra IKEA. Jeg bor i Nord-Trøndelag og det er 10 mil til IKEA. Jeg har en Audi stasjonsvogn som har blitt for liten hvis jeg skulle ha hentet f.eks. klesskap eller lignende, så har jeg dratt innom nærmeste bilforhandler og vist stor interesse for en varebil eller flerbruksbil og fått lånt den til neste dag. Dermed har det blitt handletur til IKEA :-) ».

Neste bidrag må nesten kunne kalles et juleeventyr:

«Jeg, bruttern og fattern fikk en liten avtale hos Audi forretningen i vår hjemby (som jeg ikke nevner) om å prøvekjøre den nye Audi A4. Problemet var bare at dette var i juleferien, så de skulle være stengt i 3 dager etter dagen vi skulle låne den. Etter mye om og men lånte de oss bilen, men vi måtte love at den ikke kjørtes langt. 4 dager senere og en langtur, var bilen gått fra 240km til 1000km. Vi leverte den på kvelden slik vi slapp å møte selgeren», skriver innsenderen.

Neste er nærmest i kategorien røverhistorier:

image: - Jeg viste stor interesse for en varebil. Dermed ble det tur til IKEA!

«(Navn og stilling fjernet, journ.anm) tok en tur til Nordkapp og tilbake med en lånebil. Uten å spørre om lån. Turen varte fra torsdag til søndag. De kjørte på omgang, og stoppet bare for toalettbesøk og mat. Husker ikke hvilket merket det var, men (navn fjernet, journ.anm) fikk ikke låne mer biler etter dette».

Når vi først er inne på historier om lange bilturer, kan vi ikke unngå å minne dere på denne godsaken vi omtalte i mai i fjor:

England - Hellas i drosje tur/retur

Den siste historien vi denne gangen bringer videre, er fra en leser som vi antar er i det syrlige hjørnet:

«Pappa fekk prøvekøyre ein Renault varebil då vi skulle flytte for 15-20 år siden. Han var svært engasjert bilkjøpar, såpass at til og med Mamma frykta at han skulle kjøpe den franske blekkboksen. Dette er svært djup og god journalistikk, stå på Dagbladet!».

IKEA LEANGEN: En av våre lesere «prøvekjørte» en bil fra Nord-Trøndelag og til IKEA Leangen i Trondheim. Foto: IKEA
IKEA LEANGEN: En av våre lesere «prøvekjørte» en bil fra Nord-Trøndelag og til IKEA Leangen i Trondheim. Foto: IKEA Vis mer
PRØVEKJØRT: En slik bil ble brukt i verdens lengste prøvekjøring.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media