Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg vitnet falskt fordi jeg var redd

STAVANGER (Dagbladet): - Jeg ante ingenting om Tøri Sofie Høilands død før jeg sto opp etter nattevakta langt utpå fredagen, sier taxisjåføren som kjørte henne til Solastranda.- Jeg fikk rett og slett panikk da jeg leste på tekst-TV at hun var drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Taxisjåføren, som hadde Høiland i bilen bare minutter før hun ble overkjørt, forteller Dagbladet at han vitnet falskt fordi han ikke ville innblandes i denne saken.

- Jeg var redd at de skulle tro jeg hadde gjort henne noe, og valgte derfor å nekte for å ha kjørt henne ut til Solastranda. Jeg sa at jeg hadde sluppet henne av hjemme på Våland.
Vi møter den 38 år gamle mannen på Storhaug i Stavanger for å kjøre samme rute som han fulgte natt til fredag.

Først hjemom en tur

38-åringen, som har livnært seg som taxisjåfør de siste to årene, er fortvilet over alle medieoppslagene hvor han har blitt mistenkeliggjort. Han våger ikke å stå fram med fullt navn og bilde.

- Jeg fikk beskjed fra sentralen om at jeg hadde en tur på Storhaug, og møtte opp i Risbakken klokka tre minutter over tre. Da sto de to damene utenfor og ventet på meg. Jeg kunne ikke høre hva de sa, men begge virket helt normale. Damen som satte seg inn i baksetet ba meg om å kjøre til Johan Thorsens gate på Våland. Der ba hun meg vente et øyeblikk mens hun stakk hjemom og hentet en jakke, forteller sjåføren, mens han gir anvisninger slik at vi kan kjøre de samme gatene som han og Høiland kjørte stormnatta for en knapp uke siden.

I den første politiforklaringen sa 38-åringen altså at turen stoppet på Våland, men da han ble tatt inn igjen til avhør på søndag, måtte han innrømme at turen hadde gått videre mot Solastranda med Høiland i baksetet. Turen fortsatte ti- tolv minutter over tre.

Ikke særlig full

- Jeg syntes ikke hun virket spesielt full. Hun tok seg ned den snødekte bakken til inngangsdøra uten problem. Hadde hun vært veldig beruset, ville hun neppe klart den bakken uten å snuble, hevder taxisjåføren.

Han forklarer videre at hun kom opp igjen til bilen med en god ytterjakke, og ba om å bli kjørt til Solastranda.

Vi kjører fra avdøde Tøri Sofie Høilands leilighet og ned på motorveien utover mot Sola.

- Snakket dere noe særlig på veien utover?
- Nei, hun satt stort sett stille, bortsett fra et par kommentarer om det kraftige uværet.

- Virket hun lei seg eller opprørt på noen måte?
- Nei, hun var som sagt helt normal, sier sjåføren idet vi svinger av motorveien og legger kursen utover mot kysten.

Betalte og ga tips

Vel ute på Solastranda skal Tøri Sofie Høiland ha bedt om å bli sluppet av. Hun betalte de 249 kronene turen kostet og ga sjåføren 26 kroner i tips.

- Jeg stoppet ved det skiltet, sier han og peker.

- Vi var framme rett før klokka halv fire. Hun betalte med to tohundrelapper, og ba meg om å få igjen på 275 kroner, forteller taxisjåføren, som kjørte noen meter lenger bort og snudde tilbake igjen mot byen.

- Hadde du ingen betenkeligheter med å slippe henne av på en øde strekning en slik uværsnatt?
- Nei, det er ikke min jobb å fortelle kundene hvor de bør og ikke bør dra. Dessuten virket hun slett ikke ute av stand til å ta vare på seg selv.

Ingen teorier

Sjåføren har ingen teorier om hvorfor Tøri Sofie Høiland lå forkrøplet i veibanen da Ford Escorten med ungdommene kom kjørende.

- Jeg kan ikke si annet enn at jeg synes det er veldig rart. Hun var på ingen måte segneferdig da hun takket for turen og hoppet av, sier han.

- Kunne du ha gjort noe annerledes denne natta?
- Nei, den eneste tabben jeg har gjort i denne saken er å lyve for politiet første gangen de forhørte meg. Hadde jeg snakket sant med en gang, ville jeg ha sluppet alle problemene og alle mistankene, avslutter taxisjåføren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media