Jeger drept av bjørn

Svensken ble funnet like ved norskegrensa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En svensk elgjeger i 60-åra ble i morgentimene i dag funnet drept i skogen ved Valsjöbyn i Jämtland, like ved norskegrensa, skriver Östersunds-Posten.

Mannen skal være bosatt i Malmköping. Han skulle startet elgjakten sammen med et jaktlag i Valsjöbyn i dag. Da mannen ikke dukket opp som avtalt ved sjutiden, startet jaktkameratene leting etter ham.

Bare en halv time senere ble jegeren og hans hund funnet drept utenfor hytta der de overnattet. Hytta ligger bare 400 meter fra sentrum av Valsjöbyn.

- Dette var helt klart ventet. Det samme skjer i Nord-Amerika og i Sibir, sier oppsynsmann Lars Svanberg til den svenske avisa Expressen.  

Avisa skriver at mangel på bær, bjørnenes hovedføde, har gjort dyrene sultne og aggressive. Dermed søker bjørnene inn mot områder med mennesker på jakt etter mat.

- Bjørnene har etterlatt seg uvanlig mange spor langs veiene. De har også jaktet aktivt på elg, noe de vanligvis bare gjør på våren, sier Svanberg.

Bjørnen er så langt ikke funnet, men politiet regner med å få fellingstillatelse av länsstyrelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer