Jeger la ut bilde med «Fuck NOAH» skrevet i døde mink - nå vil dyrevernerne gå til politiet

Bilde av døde dyr vekker reaksjoner. - Såpass må NOAH tåle når de er ute etter å ta jegere, svarer jeger. 

VEKKER REAKSJONER: Dette bildet, som viser døde mink og påskriften "Fuck NOAH", provoserer NOAH og internettbrukere. Dagbladet har fått tilllatelse til å bruke bildet via en kjenning av fotografen. Foto: Privat. 
VEKKER REAKSJONER: Dette bildet, som viser døde mink og påskriften "Fuck NOAH", provoserer NOAH og internettbrukere. Dagbladet har fått tilllatelse til å bruke bildet via en kjenning av fotografen. Foto: Privat.  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Et bilde som i går ble postet på facebooksiden Rovdyrdebatt har skapt sterke reaksjoner.

Bildet viser budskapet «Fuck NOAH» - skrevet i døde minker.

«Rovdyr kan brukes til mer enn pels, tro det eller ei. Her er f.eks en kort beskjed skrevet til alle jegeres favorittdyrevernorganisjon. Tenk miljø! Ikke bruk papir når vi kan bruke døde minkkropper. Neste prosjekt bør være å skyte nok ulv til å sende NOAH samme beskjeden lesbart fra månen.. », skriver jegeren som postet bildet på gruppa.

Leder Siri Martinsen i NOAH reagerer kraftig.- Det vitner ikke om et respektfullt syn på dyr, for å si det mildt, og vi vil nok snakke med politiet om dette på bakgrunn av holdningen til dyrene, koblet med trussel om å skyte ulver og helheten i meldingen. Det er all grunn til å spørre hvordan en person som besitter våpen og har rett til å skyte dyr behandler dyrene han jakter på når det uttrykkes slike holdninger ved bruk av døde dyr mot en organisasjon som jobber med dyrevern og dyrs rettigheter, sier Martinsen.

Bekymret

Hun er bekymret over holdninger om dyrevelferd i enkelte jaktmiljøer, og oppfordrer politiet til å i større grad etterforske jaktrelaterte overgrep mot dyr.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer