ETTERFORSKER: En mann (70), som satt på do på en hytte, ble alvorlig skadd da han ble skutt av en jeger som skjøt gjennom veggen på Hvaler i Østfold.
Foto: Geir A. Carlsson / NTB scanpix
ETTERFORSKER: En mann (70), som satt på do på en hytte, ble alvorlig skadd da han ble skutt av en jeger som skjøt gjennom veggen på Hvaler i Østfold. Foto: Geir A. Carlsson / NTB scanpixVis mer

- Jegeren er preget

Avhørt i kveld etter å ha truffet mann som satt på hyttedo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den uvanlige jakthendelsen skjedde i Løkkevika på Vesterøy på Hvaler i Østfold i formiddag.

- Mannen hadde nettopp satt seg på toalettet da et skudd gikk gjennom veggen og traff ham i magen, sa politiets innsatsleder Anders Strømsæther til Fredriksstad Blad like etter hendelsen.

Avhørt Et jaktlag på flere personer var ute på elgjakt da skuddet falt. Det skal ha blitt avfyrt cirka hundre meter fra hytta.

Jegeren som skjøt ble raskt tatt hånd om av politiet. Han brukte en jaktrifle med kraftig ammunisjon og hadde bommet på en elg da han skjøt.

Politiet etterforsker nå saken og mistenker at jegeren ikke har vært påpasselig nok med hva som var i bakgrunnen før han avfyrte.

- Han ble avhørt nå i kveld som mistenkt. Politiet har avsluttet de tekniske undersøkelsene på stedet, men fortsetter etterforskningen med blant annet vitneavhør. Politiet har ikke konkludert i denne saken, sier operasjonsleder Villy Meier i Østfold politidistrikt til Dagbladet.

- Preget Operasjonslederen ønsker ikke å gå i detaljer om hva jegeren har fortalt i avhør.

- Men det er klart han er preget etter en slik hendelse, sier Meier.

Den 70 år gamle mannen var ikke en del av jaktlaget, men var på hytta for å rydde til vintersesongen. Han ble truffet i buken og tilstanden hans blir i kveld beskrevet som alvorlig, men stabil.

- Han er våken, sier operasjonslederen.

- PREGA: Jegeren er avhørt og, ifølge politiet, preget etter at skuddet han avfyrte gikk gjennom denne veggen og traff et menneske i stedet for elgen.
Foto: Geir A. Carlsson / NTB scanpix
- PREGA: Jegeren er avhørt og, ifølge politiet, preget etter at skuddet han avfyrte gikk gjennom denne veggen og traff et menneske i stedet for elgen. Foto: Geir A. Carlsson / NTB scanpix Vis mer