Jegerforbundet: Slike bilder bør ikke publiseres på nettet

Jegere i Hedmark blir kurset i nettvett etter netthets.

IKKE SÅNN:  Bildet av den døde bjørnen som ligger i en pøl av sitt eget blod, er kroneksempelet på hvilke bilder jegere ikke burde legge ut på internett eller sosiale medier. Bildet brukes nå som pensum i Norges jeger- og fiskerforbunds avdeling på Hamar sine kurs om bildebruk. Bildet er tatt i 2007 i en annen anledning. Foto: Tore Meirik / Trønderbladet
IKKE SÅNN: Bildet av den døde bjørnen som ligger i en pøl av sitt eget blod, er kroneksempelet på hvilke bilder jegere ikke burde legge ut på internett eller sosiale medier. Bildet brukes nå som pensum i Norges jeger- og fiskerforbunds avdeling på Hamar sine kurs om bildebruk. Bildet er tatt i 2007 i en annen anledning. Foto: Tore Meirik / Trønderbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Slike bilder vil ikke Norges jeger- og fiskerforbund at deres medlemmer legger ut på internett. Derfor bruker nå forbundet akkurat dette bildet, tatt av en journalist i Trønderbladet i 2007, som pensum når de kurser jegere i nettvett.Det var NRK som først omtalte saken.

Mottar trusler Årsaken til kursingen er ifølge jeger- og fiskerforbundet trusler og hatefulle ytringer deres medlemmer har mottatt som følge av at de har publisert liknende bilder.

- Man trenger ikke provosere unødvendig. Bildebruk er noe vi har fokus på, også sentralt, sier Håvard Andersen, kommunikasjonskonsulent i Norges jeger- og fiskerforbund til Dagbladet.

Økt nødvendighet Det var fylkeslaget i Hedmark som tok initiativ til nettvett-kursingen. De arrangerer ikke kurs utelukkende om bildebruk- og publisering, men har nå lagt temaet inn i kurs om blant annet rovvilt og storvilt.

Nødvendigheten av slike kurs har økt de siste par årene også i takt med populariteten til Facebook og smarttelefoner.

- Alle har et kamera i lomma, og det er enkelt å publisere bilder fra en tur. Andre reagerer kanskje på bilder vi jegere ikke reagerer på, sier leder i forbundet i Hedmark, Ole Mattis Lien til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer