Jehovas vitner forbudt i Moskva

En russisk domstol har besluttet å kaste sekten ut av byen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Moskva: En domstol i Moskva besluttet fredag å forby de religiøse aktivitetene til Jehovas vitner. Aktor hevdet at Jehovas vitner ødelegger familier og sprer hat. De begrunnet forbudet i en lov som gir retten mulighet til å forby grupper en mener sprer hat og intoleranse.

Stryker på lakmus-testen

- Religiøse minoriteter er gjerne lakmus-testen for hvor et samfunn er på vei. Dette er et illevarslende signal, sier John Burns, forsvarer for Jehovas vitner, til AP.

Advokater og medelmemr av Jehovas vitner hevder dommerens avgjørelse er et skritt tilbake for demokrati og religionsfrihet.

Pågått lenge

Moskvaavdelingen av Jehovas vitner har kjempet for sin egen overlevelse siden 1998 da de første forsøkene ble gjort på å få de nedlagt.

- Dagens dom er som å være i Sovjetunionen for 50 år siden, sier Vasilii Kalin til AP. Kalin ble som 4 åring sendt til Sibir med sin familie og 10 000 andre Jehovas vitner som alle nektet å oppgi sin tro under Stalins stats-ateisme kampanje.

FORBUDT: En russisk domstol har besluttet å forby Jehovas vitner i Moskva. Bildet er fra en tilsvarende rettsak i Moskva i 1999.