Jeltsin «bestevenn» med Kohl

BONN (NTB-AFP-Reuters): Boris Jeltsin fikk ingen løfter om nye lån da han møtte Tysklands statsminister Helmut Kohl i Bonn i dag. Men Jeltsin og Kohl framsto som bestevenner under det to dager lange russiske besøket i Tyskland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Statsminister Kohls personlige støtte er viktig som et tegn på at vår politikk er riktig, sa Jeltsin. Det er første gang den russiske presidenten er i utlandet siden den siste finanskrisen i landet.

Men det kan være siste gang de to kjempene møtes. Jeltsin la derfor ikke alle eggene i samme kurv, og la inn et kort møte med Gerhard Schröder, sosialdemokratenes leder som i dag ser ut til å bli Tysklands neste statsminister etter valget 27. september.

Jeltsin legger enormt stor vekt på sine besøk i Tyskland. Denne gangen hadde han med seg sju statsråder og en rekke rådgivere, som alle blir drevet døgnet rundt for å få mest mulig ut av besøket.

Kohl ga ingen løfter om nye lån. Men Russland regner med å få et nytt lån fra Det internasjonale pengefondet på 5 milliarder kroner. Dette er en delutbetaling på et samlet lån på 69 milliarder kroner. Vestlige eksperter på russisk økonomi mener imidlertid at behovet for kontanter ligger på opp mot 115 milliarder kroner.

(NTB-AFP-Reuters)