Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeltsin er som et vanskelig barn

- Boris Jeltsin kan oppføre seg som et vanskelig barn. Det er den russiske presidentens hjertelege Renat Akhurin som snakker så oppsiktsvekkende åpent om sider ved Boris Jeltsins vanskelige vesen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uttalelsene er referert i flere russiske aviser, og avslører at den kritiske bypassoperasjonen høsten 1996 ble utsatt en kritisk måned fordi presidenten ikke ville gå glipp av høstjakta.

Måtte på jakt

Før den alvorlige hjerteoperasjonen måtte Jeltsin gjennom et omfattende treningsprogram for å bli sterk nok til å gjennomføre operasjonen. Men i stedet for å gjennomføre treningsprogrammet, avbrøt Jeltsin det for å dra på jakt.

- Jeg mistet nesten talens kraft, sier Akhurin om samtalen med Jeltsin, og fortsetter:
- Uansett hvor hardt jeg og familien forsøkte å overtale ham, nyttet det ikke. Til slutt fant Jeltsin en utgave av den russiske grunnloven, og han sa til meg: «Jeg er borger av den russiske føderasjonen, og har rett til ferie

Trosser stadig legene

Da Jeltsin kom tilbake fra jakta, var han så ute av form at hele hjerteoperasjonen måtte utsettes en måned for at han skulle komme til krefter igjen.

Etter operasjonen, ved juletider for ett år siden, tok så Jeltsin utebadstue uten legenes godkjennelse. Han fikk lungebetennelse, og ble igjen satt tilbake helsemessig.

Etter Jeltsins virussykdom har han igjen trosset legenes råd, og begynt å jobbe før legene anbefalte det.

Men snart får presidenten hvile. 5. januar tar han ferie, den er utenom alt program, og skal vare i 14 dager.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!