Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jeltsin lar problemene seile sin egen sjø

Mens Dumaen i dag diskuterte hvordan Russland skal få orden på sitt økonomiske kaos, gikk president Boris Jeltsin ombord på den atomdrevne skandalekrysseren «Peter den Store» for å delta i en militær øvelse i Barentshavet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

35 skip demonstrerte sin slagkraft for president Boris Jeltsin under en øvelse for den russiske Nordflåten i formiddag. Lederne for øvelsen håper at Jeltsin vil øke finansieringen til flåten, slik at blant annet skandalekrysseren «Peter den Store» kan settes i stand etter en eksplosjon ombord som kostet fem mennesker livet.

Kritikken til sikkerheten ombord på skipet Jeltsin nå oppholder seg på, har vært sterk. Skipets to atomreaktorer utgjør en stor trussel både for mannskap og miljø dersom ikke nødvendig vedlikehold blir foretatt.

Forfallet av «Peter den Store» burde være et sterkt signal for den russiske presidenten om den mistillit han møter fra sine medborgere. NTB melder at flertallet i Dumaen ønsker presidentens avgang.

Det er det dominerende Kommunistpartiet, med leder Gennadij Ziuganov i spissen, som truer Jeltsin med avgang.

- Det vil være en velsignelse for oss om Jeltsin og hans krets frivillig gir fra seg makten. Jeltsin skulle ha trukket seg for lenge siden, sa Ziuganov i en tale til Dumaen i dag.

Presidenten tar det hele med fullstendig ro, og fortsetter sin inspeksjon av en marine i forfall.

- Ingen kan true meg, jeg er fortsatt president, var Jeltsins kommentar til avstemningen som viste at han har 32 med og 245 mot seg i Dumaen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!