Jeltsin nøler - Tsjernomyrdins skjebne uviss

President Boris Jeltsin nøler med å kunngjøre hvem som blir hans kandidat til stillingen som statsminister foran tredje og avgjørende votering, opplyste kilder i Kreml tirsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Presidenten møtte Viktor Tsjernomyrdin for å diskutere den økonomiske og politiske krisen tirsdag, men ingenting lekket ut fra samtalene.

- Det viktigste tema for samtalen med Tsjernomyrdin var resultatet fra avstemmingen i Statsdumaen mandag. Et vel så viktig spørsmål er om en annen kandidat enn Tsjernomyrdin skal få tilbudet om å bli landets neste statsminister, sa Igor Sjabdurasulov, i Jeltsins administrasjon.

Presidenten har ikke sendt sitt sedvanlige brev til Statsdumaen med navnet på statsministerkandidaten.

- Sannsynligvis blir ikke et slikt brev sendt før tidligst onsdag, sa en talsmann for pressetjenesten i Kreml.

- Nå må Jeltsin komme på banen og si rett ut hvem som er hans kandidat foran den avgjørende avstemmingen, sier kommunistlederen Gennadij Ziuganov. Ved lignende anledninger tidligere har presidenten vært raskt ute med å kunngjøre sin kandidat.

Jeltsin kan gi seg god tid, om han ønsker det. Han har en uke til å tenke seg om og Statsdumaen har deretter en uke til å vurdere Jeltsins forslag. Det mest nærliggende utfall er at Jeltsin holder fast ved Tsjernomyrdin og at Statsdumaens flertall støtter presidentens kandidat når det blir alvor.

(NTB)