Jeltsin på nettet i dag

I dag har du sjansen til å komme i kontakt med Russlands president direkte. Boris Jeltsin svare på så mange spørsmål han klarer fra klokka 23.30 i kveld. Og responsen på nettet er enorm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra hele verden har det strømmet inn spørmål til nettstedet MSNBC, som er et samarbeid mellom datagiganten Microsoft og TV-kanalen NBC. Alle vil ha et svar fra den etterspurte og omstridte statsmannen. Hovedtyngden av spørsmålene kommer fra mennesker som vil diskutere politikk og økonomi, men også fra de som bare vil sende en varm hilsen.

Spørmål fra Norge

Den yngste av de som har sendt inn spørsmål er Jens fra Norge. Han er opprømt over at både kong Harald og dronning Sonja kommer til Ålesund i forbindelse med 100-årsjubileet for byen, og henvender seg til presidenten med denne oppfordringen:

«Jeg håper du kan komme med en gratulasjon til byen vår!»

Helsetilstanden

Mange lurer også på hvordan det står til med helsa til presidenten. I 1996 gjennomgikk Jeltsin en hjerteoperasjon, og han har siden vært innlagt på sykehus flere ganger. Det er forventet at han går av når presidentperioden går ut i år 2000. En russisk leser lurer på hvorfor Jeltsin virket så sliten da han deltok i en mai-parade i Russland:

«Hvorfor skalv du på hendene under paraden på den røde plass 9.mai?» spør han. Det gjenstår å se om Jeltsin vil svare på slike spørsmål.