Jeltsin skal fiske laks i Trøndelag

Den tidligere russiske presidenten Boris Jeltsin kommer til Trøndelag for å spise middag på Austråttborgen i Ørland og fiske i Åfjord og Hitra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jeltsin kommer på privat besøk til Norge i midten av august. Han blir med når ledelsen i Aeroflot skal vurdere om de kan fly laks fra Ørland lufthavn til Japan.

Jeltsin skal møte statsminister Kjell Magne Bondevik og kong Harald før han skal fiske laks.

Av hensyn til sikkerheten rundt ekspresidenten, får ikke Adresseavisen bekreftet at Jeltsin skal fiske laks på Fosen. Men flere sentrale kilder på Ørland, sier at Jeltsin er en del av Aeroflots følge.

Boris Jeltsins nevø er en av toppsjefene i det russiske flyselskapet. Jeltsin benytter trolig derfor sjansen til å bli med til Fosen, når Aeroflot-toppene chartrer en av selskapets Ilyushin-maskiner og flyr på befaring til Ørland.

Russerne har satt av tre dager til besøket. Toppsjefene i Aeroflot skal foruten et besøk ved lufthavna også ha samtaler med lakseprodusenter på Hitra.

Ørland kommune og styret i Ørland lufthavn håper oppholdet i kommunen skal friste Aeroflot til å starte en lakserute mellom Ørland lufthavn og Japan.

Aeroflot flyr i dag laks fra Gardermoen til Japan ved hjelp av Northern Cargo.

(NTB)