Jeltsin: Slutt å kaste penger på oss

Russland mangler penger, men må komme seg ut av den økonomiske krisen for egen maskin. Det russerne trenger fra utlandet, er ikke så mye finansiell hjelp som moralsk støtte, sa president Boris Jeltsin til vestlige journalister i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den russiske statssjefen medga at rubelen er under sterkt press, men la til at kursen på den russiske valuta vil bli styrket dersom verdenssamfunnet uttrykker tillit til Russlands finanssystem. De internasjonale bankene venter på et klart signal, sa Jeltsin.

- Verdenssamfunnet må få se at deres ledere støtter oss, og at Russland ikke står foran undergangen, framholdt presidenten.

- Rubelkursen holder, men den står ved kanten av stupet. Vi har ikke nok penger, og det er derfor lønner og pensjoner ikke kommer fram. Men dette er et midlertidig problem, sa Jeltsin.

Tsjubais

Tidligere denne uken utnevnte Jeltsin tidligere visestatsminister Anatolij Tsjubajs til sin personlige sendemann til de internasjonale kredittmarkeder. Tsjubajs beskriver den økonomiske situasjon i Russland som uhyre komplisert, og sier at russerne trenger utenlandsk kapital for å fylle statskassen.

Tsjubajs anslo kapitalbehovet til mellom 10 og 15 milliarder dollar (75 til 115 milliarder kroner). Disse pengene skal blant annet brukes til å sanere lån til renter på opp til 65 prosent, og russerne mener den billigste måten å låne på vil være gjennom kreditter fra det internasjonale pengefond IMF.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer