Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jeltsin snublet

President Boris Jeltsin snublet og måtte støttes da han skulle legge ned krans på den ukjente soldats grav i Moskva.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russlands presiden skulle kaste glans markeringen av 54-årsdagen for seieren over Nazi-Tyskland, men Jeltsin (68) virket stiv og beveget seg svært langsomt under markeringen. Han måtte støttes av forsvarsminister Igor Sergejev og en annen offiser da han snublet i trappen opp til fredsmonumentet ved Kreml-muren.

Men han snakket med klar og tydelig stemme da han senere på dagen talte ved grunnstensnedleggelsen for et kapell. Den lille kirken skal oppføres på området til landets innenriksdepartement.

Jeltsin har to sykehusopphold bak seg hittil i år, blant annet for behandling av blødende magesår. Han gjennomgikk en omfattende hjerteoperasjon høsten 1996, og har i lange perioder vært borte fra offentligheten.

Han har til tider virket åndsfraværende, og sist onsdag var hans medarbeidere helt målløse under et møte i Kreml, da presidenten plutselig falt i tanker og ble taus mens han holdt en åpningstale.

Ikke nok med det - han fikk sine medarbeidere til å endre på den interne rangeringen ved å beordre en fersk minister til å ta plass ved siden av statsminister Jevgenij Primakov.

(NTB-Reuters)