Jeltsin sparker skattedirektøren

President Boris Jeltsin sparker skattedirektør Aleksandr Potshinok fordi skatteinngangen er for dårlig. Både store statlige selskaper og enkeltpersoner skylder den russiske statskassen store beløp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I dag var det møte i landets skattekommisjon, og Jeltsin hadde på forhånd sagt at flere hoder ville rulle under dette møtet.

- Det er flere tjenestemenn som må gå. Den fullstendige listen blir kjent om noen timer, sier Jeltsins pressetalsmann Sergej Jastrzjembskij til nyhetsbyrået ITAR-TASS.

Skattekommisjonen skal også ha klar en oversikt over 20 store selskaper som innen juni blir nødt til å betale det de skylder i skatt til staten.

Ny skattedirektør

Boris Fjodorov er utpekt til ny skattedirektør. Fjodorov var finansminister i 1993 og -94, og var også Viktor Tsjernomyrdins visestatsminister. Den 40 år gamle reformpolitikeren er medlem av Statsdumaen, og han er med sin bakgrunn godt kjent i de internasjonale finansmiljøene.

Den russiske regjeringen har også offentliggjort en rekke andre strakstiltak for å øke statens inntekter og få budsjettene i balanse, i tråd med kravene Det internasjonale pengefondet har stilt som vilkår for store lån.

IMF-milliarder

I går ga Jeltsin skattepolitiet myndighet til å beslaglegge eiendom og verdier fra selskaper og enkeltpersoner. Han truer med straffeforfølgelse av dem som ikke betaler.

Straks etter at regjeringens beslutninger ble kjent, kom det meldinger om at Det internasjonale pengefondet (IMF) vil anbefale sitt styre å frigjøre deler av et lån på hele 75 milliarder kroner, som har vært holdt tilbake på grunn av dårlig styring med den russiske økonomien.

(NTB-Reuters-AFP)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer