Jeltsin vil fullføre sin presidentperiode

Moskva (NTB-Reuters): Boris Jeltsin avviser spekulasjonene om sin avgang og lover å bli sittende til presidentperioden går ut i 2000.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg skal ikke gå noe sted. Jeg kommer ikke til å trekke meg, jeg kommer til å arbeide. En ny president vil bli valgt i 2000, og jeg vil ikke ta del i presidentvalget, sa Jeltsin i et intervju som den russiske fjernsynskanalen RTR sendte fredag kveld.

Tidligere på dagen hadde Jeltsin gitt den samme beskjeden til USAs viseutenriksminister Strobe Talbott, sa amerikanske tjenestemenn.

Ryktene om at Jeltsin vil bli tvunget til å gå av på grunn av den økonomiske krisen i landet tok fart etter at han utnevnte Viktor Tsjernomyrdin til statsminister, og skapte en politisk krise i tillegg. Ryktene toppet seg torsdag da det amerikanske tv-selskapet CBS meldte at Jeltsin ville trekke seg, men dette ble raskt tilbakevist fra Kreml.

Clinton-besøk

Jeltsin møtte fredag Strobe Talbott som del i planleggingen av president Bill Clintons statsbesøk til Russland 1.-3. september. Uroen i Moskva den siste tiden har skapt tvil om toppmøtet mellom Clinton og Jeltsin vil finne sted, men amerikanske tjenestemenn sa til nyhetsbyrået Reuters at planleggingen går som forventet. Ifølge Reuters kilder ga Jeltsin inntrykk av å være fullt orientert om forberedelsene da han traff viseutenriksminister Talbott.

Clinton er selv på ferie på Martha's Vineyard i Massachusetts, der han holdes løpende orientert om situasjonen i Russland.

BORIS BLIR: Jeg går ingen steder. Jeg skal bli her og arbeide, sa Russlands president Boris Jeltsin i et tv-intervju i kveld.