Jeltsin vil fullføre

Edgartown (NTB-Reuters): Russlands president Boris Jeltsin sa til USAs viseutenriksminister Strobe Talbott fredag at han akter å bli sittende som president til hans periode går ut i 2000.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opplysningene kom fra en amerikansk tjenestemann fredag etter at Jeltsin og Tablott hadde hatt et kort møte fredag for å planlegge president Bill Clintons besøk i Russland 1.-3. september.

Ryktene om at Jeltsin vil bli tvunget til å gå av på grunn av den økonomiske krisen i landet har fått ny styrke etter at han utnevnte Viktor Tsjernomyrdin til statsminister. Torsdag meldte det amerikanske tv-selskapet CBS at Jeltsin ville trekke seg, men dette ble tilbakevist fra Kreml.

Clinton-besøk

Amerikanske tjenestemenn sier til nyhetsbyrået Reuters at planleggingen av president Clintons statsbesøk til Russland går som forventet. Ifølge Reuters kilder ga Jeltsin inntrykk av å være fullt orientert om forberedelsene til toppmøtet da han traff viseutenriksminister Talbott.

Clinton er selv på ferie på Martha's Vineyard i Massachusetts, der han blir holdt løpende orientert om situasjonen i Russland.

Jeltsin med tv-tale

Det var fredag kveld knyttet stor forventning til en tale av president Jeltsin som russisk fjernsyn skulle vise. Jeltsin uttalte seg til pressen etter et møte med Bulgarias president Petar Stojanov tidligere på fredag, for første gang på mange dager. Men han snakket da bare om forholdet mellom Bulgaria og Russland, og unnlot å kommentere finanskrisen, som også er i ferd med å bli en politisk krise.

Fjernsynsintervjuet med presidenten skulle sendes klokken 18.30 norsk tid.