Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jeltsin vil ha hard linje i Tsjetsjenia

MOSKVA (NTB-Reuters): Russlands president Boris Jeltsin sa i dag at han er enig i innenriksminister Anatolij Kulikovs ønske om en hard linje mot utbryterrepublikken Tsjetsjenia. Samtidig beklaget han at Kulikovs utspill er blitt dårlig presentert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Når alt kommer til alt, er jeg nærmest på linje med deg, skal Jeltsin ifølge nyhetsbyrået RIA ha sagt til Kulikov. Kulikov sa tidligere denne måneden at russerne har rett til å sette i verk såkalte forebyggende angrep mot den tsjetsjenske geriljaen, for å avverge terrorangrep inne i Russland.

Kulikovs utspill vakte rasende reaksjoner både blant de tsjetsjenske lederne og blant liberale politikere i Russland. Disse politikerne er redde for at angrepet kan få krigen i Tsjetsjenia til å blusse opp igjen, halvannet år etter at russerne og tsjetsjenerne inngikk våpenhvile.

- Før du kommer med slike erklæringer, bør du rådføre deg med meg. Det burde ha vært rettet litt på noen ord i erklæringen, slik at den ikke hadde skapt denne politisk stormen, skal Jeltsin ha sagt til Kulikov da de to møttes i Kreml mandag.

Titusenvis av mennesker ble drept under det to år lange felttoget som russerne innledet i 1994 for å forhindre at tsjetsjenerne brøt ut og erklærte seg selvstendige. Regjeringen i Moskva ser fortsatt på Tsjetsjenia som en russisk region, mens tsjetsjenerne betrakter seg som uavhengige.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!