Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jemaah Islamiyah tar på seg skylda for bombe

Den militante muslimske gruppen Jemaah Islamiyah skal ha tatt på seg skylda for tirsdagens bombeangrep i Indonesia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Singapore-avisen Straits Times melder at et medlem av gruppen beskriver angrepet som en blodig advarsel til Indonesias president Megawati Sukarnoputri.

- Dette er et budskap til henne og alle våre fiender. Hvis de henretter noen av våre muslimske brødre vil vi fortsette denne terrorkampanjen i Indonesia og resten av regionen, sier Jemaah Islamiyah-medlemmet, ifølge avisen.

I artikkelen kommer det ikke fram hvordan avisen mottok budskapet. Natt til onsdag var det heller ikke mulig å få kommentar fra noen i avisen.

Forvirring

Det hersker en del forvirring rundt antall drepte i eksplosjonen. Politiet opererer med ti drepte, mens Australia sier dødstallet er steget til 16 i angrepet som helt tydelig var ment å ramme utlendinger.

Én utlending - en nederlender - var blant de drepte. Fire personer fra Singapore, to fra USA, to fra Australia og flere fra New Zealand var blant de rundt 150 skadde.

Rettssak

Eksplosjonen inntraff bare to dager før dommen faller i den første rettssaken etter terrorangrepet på Bali i fjor høst. 202 mennesker, de fleste unge vestlige turister, omkom i bombeeksplosjonene ved to diskoteker på ferieøya 12. oktober.

Jemaah Islamiyah har fått skylden for Bali-bombene, og mannen som anklages for å lede gruppa, Abu Bakar Bashir, er blant dem som er stilt for retten for terrorangrep.

Indonesisk politi sier at metodene i den siste bombingen ligner på dem som ble brukt på Bali. Flere australske politieksperter er på vei til Indonesia for å bistå i etterforskningen.

Ofrer menneskerettigheter

Indonesiske aviser kritiserte onsdag regjeringen for bare halvhjertet å ha tatt kampen opp mot terrorisme. Sikkerhetsminister Susilo Bambang Yudhoyono varsler nå en ny og hardere kamp mot terrorisme.

- Regjeringen vil innføre nye restriksjoner fordi vi er fast bestemt på å forhindre at flere ofre dør. Deres liv er mer verdt enn menneskerettighetene, sier Yudhoyono til avisen Jakarta Post.

Politiet kommer til å offentliggjøre en tegning av eieren til bilen som ble brukt i bombeangrepet. Det er imidlertid ikke klart om personen er mistenkt i saken. Mange tror at en selvmordsaksjonist utløste bomben.

(NTB)

BOMBE: Luksushotellet Marriott i Jakarta ble tirsdag morgen rammet av en kraftig bombe. Indonesias forsvarsminister sier bomben var et terrorangrep.