Jemen: - Det er krig i hver gate, på hvert hjørne

Fullstendig kaos i havnebyen Aden i dag.

GJØR SEG KLARE:  Jemenitter i den sørlige havnebyen Aden gjør seg klare for å krige mot sjiaene som nå styrer hovedstaden Jemen. Både Røde Kors og Leger uten grenser melder om fullt kaos i Aden i dag. Det skytes og smelles overalt, og skadde kommer seg ikke til sykehusene. Foto: Saleh al-Obeidi / Afp / Scanpix
GJØR SEG KLARE: Jemenitter i den sørlige havnebyen Aden gjør seg klare for å krige mot sjiaene som nå styrer hovedstaden Jemen. Både Røde Kors og Leger uten grenser melder om fullt kaos i Aden i dag. Det skytes og smelles overalt, og skadde kommer seg ikke til sykehusene. Foto: Saleh al-Obeidi / Afp / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Situasjonen i Jemen blir verre fra dag til dag. Sunni-muslimer kjemper mot de sjiamuslimske huti-ene, som tok over makta i hovedstaden Sanaa i januar, etter langvarige kamper mot president Abd-Rabbu Mansour Hadi og hans samlingsregjering.

Hadi flyktet til Jemen, men flyktet til Saudi Arabia i slutten av mars i år. Nå har Saudi Arabia iverksatt en massiv bombekampanje i Jemen, og bare de siste ukene har minst 74 barn blitt drept i de eskalerende kampene.

Livsfarlig i gatene Nå melder både Røde Kors og Leger uten grenser om fullstendig kaos i den sørlige havnebyen Aden. Leger uten grenser har sin prosjektkoordinator Valerie Pierre i Aden. Hun må holde seg inne på sykehuset: Det er for farlig å være utenfor.

- Nå er veien til sykehuset stengt, så skadde pasienter kommer seg ikke fram for å få medisinsk hjelp. Vi får inn pasienter som har fått beina sine blåst av i eksplosjoner. Ansatte sover på gulvet i korridorene på sykehuset, skriver Pierre i en mail til Dagbladet.

Pierre kom til Aden i slutten av januar i år. Da var det mulig å bevege seg rundt i byen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.