Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jemen vil samarbeide i studentdrapssaken

- Vi har lest om hendelsen i avisene, sier utenriksministeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jemens utenriksminister Dr. Abu Bakr al-Qurbi sier landets myndigheter er innstilt på å samarbeide med britiske myndigheter, etter drapet på den norske studenten Martine Vik Magnussen (23).

Utenriksminister Dr. Abu Bakr al-Qurbi uttaler til Aftenposten.no at han kjenner til drapssaken i London.

- Det er med beklagelse at vi har lest om hendelsen i avisene. Vi er innstilt på å samarbeide med britiske myndigheter i denne saken, men avventer foreløpig mer informasjon fra britiske myndigheter i den aktuelle saken, sier utenriksministeren til avisen onsdag.

Politiet i London ville overfor NTB onsdag ettermiddag ikke opplyse om de har vært i kontakt med jemenittiske myndigheter i saken.

I forbindelse med drapet er 21 år gamle Farouk Abdulhak, som opprinnelig er fra Jemen, etterlyst.

Stakk av i privatfly

Farouk Abdulhak skal ifølge kilder ved Luton flyplass i London ha blitt hentet av familiens eget privatfly lørdag morgen, skriver Nettavisen.

Den luksuriøse Falconjeten skal ha tatt av med kurs mot Aten for mellomlanding, før det trolig fløy videre til Jemen, skriver avisen. Jemen har ikke utleveringsavtale med Storbritannia.

- Vi avventer nå en formell henvendelse fra britiske myndigheter. Saken vil da bli behandlet av innenriksdepartementet i henhold til gjeldende sikkerhetsavtaler mellom Storbritannia og jemenittisk lov, sier al-Qurbi til Aftenposten.no.

Frigir ikke bilde

Politiet i London har så langt ikke klart å komme i kontakt med den etterlyste 21-åringen.

- Vi har grunn til å tro at han er i Jemen, men vi vet ikke hvor han er, opplyser en pressetalsmann i London-politiet til NTB onsdag ettermiddag. Han vil ikke kommentere om politiet vet om 21-åringen har vært i kontakt med familien sin.

Politiet vurderte onsdag formiddag om de skulle frigi bildet av 21-åringen, men besluttet likevel ikke å gjøre dette. Politiet sier de håper at de skal klare å komme i kontakt med han uten å frigi bilder.

21-åringen er foreløpig ikke formelt siktet i saken, men Farouk Abdulhak er den siste som er sett sammen med Martine Vik Magnussen.

Leter etter flere
De to var medstudenter på den eksklusive skolen Regent’s College, og forlot natt til fredag det fasjonable utestedet The Maddox sammen, for å dra på nachspiel. Vik Magnussen ble meldt savnet fredag kveld, og søndag formiddag ble hun funnet drept og gjemt bak søppel og bygningsmaterialer i kjelleren til leilighetskomplekset hvor Farouk Abdulhak har en leilighet.

Når det gjelder 21-åringens to mannlige samboere, som angivelig også skal ha forsvunnet etter drapsnatten, ville ikke politiet opplyse om deres status onsdag.

- Vi vil ikke gå nærmere inn på dette, annet enn å si at det er en rekke mennesker vi ønsker å komme i kontakt med, sier politiets pressetalsmann til NTB.

Vil bli avvist av familien

Farouk Abdulhak er født i Jemen, men har bodd i London siden han var barn. Farens hans Shaher Abdulhak er en av Jemens rikeste menn, og en fremstående forretningsmann som leder et konglomerat med grener innen alt fra turistnæring til mineralvann og olje i Midtøsten og Afrika.

Faren skal ha hyret inn en rekke toppadvokater til sønnen, samt knyttet til seg eksperter på internasjonale utleveringer. Til avisen Daily Mail sier Abdulhak at han ikke vil kommentere hvor sønnen er. Samtidig sier familien at den ikke vil ha noe å gjøre med 21-åringen dersom han kan knyttes til forbrytelsen.

En talsperson for familien sier til avisen Yemen Observer at familien kjenner til det som har stått i britiske medier om saken, og at de er svært bekymret for sønnen sin mens de venter på ytterligere informasjon i saken.

- De gjør det klart at de ikke vil bli forbundet med et familiemedlem som knyttes til en forbrytelse. Alt tap av liv er tragisk, og familien sender sine varmeste følelser og dypeste kondolanse til Magnussens familie og venner, uansett hva som forårsaket denne beklagelige hendelsen, skriver avisen.
(NTB)

MARTINE BLE DREPT: 23 år gamle Martine Vik Magnussen ble drept i London. Hvem som drepte henne er foreløpig ikke kjent.
VIL SAMARBEIDE: Jemens utenriksminister Dr. Abu Bakr al-Qurbi.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media