Jemens lodd kan bli Farouks dom

Styrtes Jemens autoritære regime, kan det bety slutten for drapsmistenkte Farouk Abdulhaks liv i skjul.

ETTERLYST FOR DRAP: Rikmannssønnen Farouk Abdulhak (24) er etterlyst for drapet på Martine Vik Magnussen (23). Foto:  Scan Press
ETTERLYST FOR DRAP: Rikmannssønnen Farouk Abdulhak (24) er etterlyst for drapet på Martine Vik Magnussen (23). Foto: Scan Press Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Siden drapet på Martine Vik Magnussen (23) i 2008 har britiske myndigheter forsøkt å få utlevert den mistenkte Farouk Abdulhak (24) fra hjemlandet Jemen. Uten hell.

Jemens president Ali Abdullah Salehs dager ser ut til å være talte. Mandag erklærte den mest innflytelsesrike militære lederen i landet, general Ali Mohsen al-Ahmar, at han hadde slått seg sammen med opposisjonen mot Saleh og tatt sine soldater med seg. Al-Ahmar kontrollerer 60 prosent av Jemens soldater.

Og ikke nok med det; han er også presidentens halvbror. Kort tid etter deserterte to andre generaler. Også disse tok sine soldater med seg over til opposisjonen.

De siste dagenes utvikling i landet vil påvirke mulighetene for å få ham utlevert. Spørsmålet er bare hvordan.

Voldtatt og drept Magnussen var student ved Regent Business School i London. Hun ble funnet voldtatt og drept i kjelleren i en boligblokk 16. mars 2008.

Politiet hevdet senere at drapsmistenkte Abdulhak forlot Storbritannia med farens private fly, med kurs for hjemlandet Jemen. Storbritannia har ingen utleveringsavtale med Jemen. I lang tid har norske og britiske myndigheter, samt flere ressurssterke miljøer jobbet for å få den drapsmistenkte utlevert. Så langt uten resultat.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer