TAR OVER: Abd-Rabbu Mansour Hadi (t.v.) tar over presidentembetet etter Ali Abdulla Saleh (t.h.). Hadi har tidligere vært Salehs visepresident. Foto: REUTERS/SCANPIX
TAR OVER: Abd-Rabbu Mansour Hadi (t.v.) tar over presidentembetet etter Ali Abdulla Saleh (t.h.). Hadi har tidligere vært Salehs visepresident. Foto: REUTERS/SCANPIXVis mer

Jemens president gir fra seg makten etter 33 år

Visepresidenten tar over.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jemens president gjennom 33 år, Ali Abdullah Saleh, har formelt overlatt makten til sin etterfølger, Abd-Rabbu Mansour Hadi.

- Jeg overlater revolusjonens fane til trygge hender, sa Saleh under en seremoni i presidentpalasset i Sanaa mandag.

Saleh er den fjerde arabiske lederen som på litt over et år skiftes ut etter flere tiår ved makten.

Hadi, som har vært Salehs visepresident, var den eneste kandidaten i forrige ukes presidentvalg. Han skal være president i en overgangsperiode på to år, som følge av en maktoverføringsplan forhandlet fram av Gulf-landene.

- Om to år håper jeg å være i president Ali Abdullah Salehs sted, og at en ny president vil være i mitt sted, sa Hadi under seremonien i palasset.

Den nye presidenten brukte anledningen til advare om at den politiske uroen det siste året har rammet økonomien i landet hardt. Han oppfordret folk i Jemen til å støtte det nye lederskapet for å hjelpe landet ut av krisen.

(NTB)