Jemens president tilbyr seg å gå av

Men ikke før slutten av året. Det kan være for seint.

RASENDE: Demonstrantene i Jemens hovedstad Sana har fått nok av korrupsjon og arbeidsløshet. De krever president Ali Abdullah Salehs umiddelbare avgang, og vil neppe godta å vente til slutten av året. Foto: Khaled Abdullah/Reuters/Scanpix
RASENDE: Demonstrantene i Jemens hovedstad Sana har fått nok av korrupsjon og arbeidsløshet. De krever president Ali Abdullah Salehs umiddelbare avgang, og vil neppe godta å vente til slutten av året. Foto: Khaled Abdullah/Reuters/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Jemens president Ali Abdullah Saleh tilbyr seg å gå av - men ikke før han har gjennomført det plalangte parlamentsvalget mot slutten av året, melder Reuters.

Mister støttespillere Det er Salehs pressetalsmann Ahmed al-Sufi som gir opplysningene, som kommer etter ei uke der demonstranter er blitt massakrert, Saleh har sparket regjeringen og hærledelsen har gått over til demonstrantene.

Men det kan være for seint; demonstrantene krever presidentens umiddelbare avgang, og har gitt ham frist ikke lenger enn til fredag med å forlate sin stilling. Etter det vil de marsjere mot palasset og kaste ham med makt.

Forklaringen på at Saleh ikke akter å gå av før etter valget, er at han vil vite hvem som overtar etter ham.

- Ali Abdullah Saleh søker ikke makt, sier pressetalsmannen.

Korrupsjon og sult Saleh har gitt uttrykk for at han tror landet vil kastes ut i en borgerkrig dersom han går av nå.

Men det kan bli vanskelig for ham å få ønskene sine oppfylt. I dag hoppet en diplomat og en tidligere minister over til demonstrantenes side.

Saleh har sittet ved makten i tre tiår. Demonstrantene er misfornøyde med den utbredte korrupsjonen og arbeidsledigheten i landet; 40 prosent av innbyggerne lever på under 15 kroner dagen, og en tredjedel er truet av sult.