SIER HAN SKAL TREKKE SEG:   Jemens president, Ali Abdullah Saleh, sier i en tale på en statlig TV-kanal at han kommer til å gå av om noen dager. Foto: REUTERS/Ahmed Jadallah/Scanpix
SIER HAN SKAL TREKKE SEG: Jemens president, Ali Abdullah Saleh, sier i en tale på en statlig TV-kanal at han kommer til å gå av om noen dager. Foto: REUTERS/Ahmed Jadallah/ScanpixVis mer

Jemens president vil trekke seg om noen dager

Varslet sin avgang i TV-tale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jemens president, Ali Abdullah Saleh, sier i en tale på en statlig TV-kanal at han kommer til å gå av om noen dager.

- Jeg forkaster makten og jeg vil fortsette å forkaste den. Jeg går av om noen dager, sier han i talen, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Demonstranter og opposisjonen har siden januar krevd at Saleh går av etter 33 år ved makten. Opptøyene var inspirert av de liknende opprørene i den arabiske verden.

Sammenbruddets rand Flere hundre personer har blitt drept siden opprøret mot Jemens president statert.

Jemen har utviklet seg til å et land på sammenbruddets rand, også økonomisk. Om lag 40 prosent av befolkningen lever på under 12 kroner dager. Hver tredje innbygger lider av kronisk sult.

Saleh lovet i februar nye reformer, men han nektet å gå av, slik opposisjonen krevde.

Situasjonen har vært svært spent etter at Saleh kom tilbake fra Saudi Arabia for to uker siden, etter å ha mottatt behandling for brannskader. Saleh ble alvorlig skadd da presidentpalasset ble stormet av demonstranter i juni i år.

- Stoler ikke på ham Den jemenittiske fredsprisvinneren Tawakul Karman sa fredag at hun vil fortsette kampen mot Saleh helt til han går av som president. — Dette er en bekreftelse fra verden om at Jemen står på terskelen til en ny æra, en æra av frihet og likeverd, sa Karman etter å ha mottatt beskjeden om at hun var en av årets mottakere av Nobels fredspris.

Karman sier til Al Jazeera i dag at demonstrantene er skeptiske til Salehs angivelige avgang.

- Vi stoler generelt sett ikke på ham, sier hun.

Hun sier demonstrantene vil fortsette den «fredelige revolusjonen» til han gir fra seg makten.