HER BLE HAN TATT: I dette travle veikrysset i Jemens hovedstad Sana ble den FN-ansatte norske 34-åringen kidnappet søndag. Den jemenittiske regjeringen involverer seg nå i forhandlinger om å få nordmannen løslatt. Foto: Scanpix/Luke Somers/Demotix
HER BLE HAN TATT: I dette travle veikrysset i Jemens hovedstad Sana ble den FN-ansatte norske 34-åringen kidnappet søndag. Den jemenittiske regjeringen involverer seg nå i forhandlinger om å få nordmannen løslatt. Foto: Scanpix/Luke Somers/DemotixVis mer

Jemens regjering forhandler om kidnappet nordmann

Har sendt «et stort antall» forhandlere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Jemens regjering involverer seg nå tungt i kidnappingen av en 34 år gammel norsk FN-ansatt. Nordmannen ble bortført på åpen gate i Jemens hovedstad Sana søndag.
 
Innenriksdepartement i Jemen sier til Yemen Post at «et stort antall» forhandlere er sendt til Maarib-provinsen i et forsøk på å overtale kidnapperene til å frigi den norske 34-åringen.

- Ved bra helse FN har kontakt med den kidnappede 34-åringen og representanter for stammen som har kidnappet nordmannen. Det er nå en av generalsekretærens Ban ki-Moons informasjonstalsmenn som uttaler seg i saken.

- FN jobber iherdig for en løsning og har kontakt med den kidnappede FN-ansatte og representanter for stammen. Stammens folk sier at nordmannen skal være ved god helse, sier FN-talsmann Eduardo del Buey til Dagbladet.

Etter det Dagbladet erfarer, ønsker stammen å få utlevert tre stammemedlemmer fra fengsel. De skal ha vært iblandet i en skuddepisode mot noen politimenn.

- Jeg kan ikke si noe om saken enn det jeg nå sa til deg, sier Buey.

- Tungt budskap å få Jemenittiske myndigheter er optimistiske i synet på å få frigitt nordmannen, og mener en løslatelse kan finne sted i løpet av 36 timer.

Samtidig er norske myndigheter i tett dialog med FN og jemenittiske myndigheter.

- Utover det ønsker jeg ikke å gå mer i detaljer. FN er i kontakt med medarbeideren sin og representanter for stammen, sier fungerende underdirektør i UD, Kjetil Elsebutangen til Dagbladet.

UD er også i kontakt med den 34-årige nordmannens familie.

- Det var et tungt budskap å få, men de er fattet, sier Elsebutangen.

Ringte faren Bergens Tidende har snakket med faren til den kidnappede 34-åringen fra Bergen. Faren visste ikke om kidnappingen før han klokken 08 søndag fikk en telefon - fra sønnen.

På telefon forsikret 34-åringen sin far om at han hadde det bra.

- Han sa rett ut han hadde blitt tatt inn i en bil da han spaserte på gatene i Sana. Selv tok han det veldig greit og var veldig rolig. Han sa at vi ikke måtte ta det tungt og at vi ikke måtte dramatisere det, sier 34-åringens far.

Kidnappingen skyldes en stammeuoverensstemmelse i Jemen.

Det skal være en jemenittisk opprørsgruppe som skal ha kidnappet nordmannen i sitt forsøk på å presse myndighetene i landet til å løslate en av gruppemedlemmene fra fengsel.

Dagbladet følger saken