- Jenin er en menneskelig tragedie

USAs utsending i Midtøsten, Wiliam Burns, besøkte lørdag den raserte flyktningleiren Jenin, og slo fast at enorme lidelser var påført palestinske sivile.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Det vi ser her, er en menneskelig tragedie, sa Burns.

Burns er den mest høytstående amerikanske tjenestemann som har besøkt Jenin siden de israelske styrkene trakk seg ut fredag.

- Det er åpenbart at det som er skjedd her har forårsaket enorme lidelser for tusenvis av sivile palestinere, sa han.

FNs sikkerhetsråd vedtok natt til lørdag enstemmig å støtte opprettelsen av en undersøkelseskommisjon for å finne ut hva som er skjedd i flyktningleiren i Jenin.

USA bøyde til slutt av for internasjonalt press og presenterte et eget resolusjonsutkast etter at Israels utenriksminister Shimon Peres hadde sagt at Israel ville støtte en delegasjon utvalgt av FNs generalsekretær Kofi Annan.

- Det er viktig å få fakta på det rene om hva som skjedde i Jenin, sier USAs FN-ambassadør John Negroponte. Han understreker imidlertid at det ikke er noe tidsskjema i resolusjonen.

Palestinernes sjefforhandler Saeb Erekat ønsket Sikkerhetsrådets vedtak velkommen. -Det er et skritt i riktig retning, sa Erekat, som tror undersøkelseskommisjonen vil finne massegraver i flyktningleiren.

Den palestinske observatøren, Nasser al-Kidwa, sier at en undersøkelse er livsviktig.

- Vi tror at en alvorlig krigsforbrytelse ble begått, at en massakre ble begått, og da må noen bli holdt ansvarlig, sier al-Kidwa

Israels viseambassadør i FN, Aaron Jacob, hevder FNs sikkerhetsråd bare handler når palestinere blir drept.

NTB

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer