Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jenni (26) døde i fallulykke

Falt fra leilighetsvindu i Oslo natt til lørdag.

DØDE: Det var Jenni Buzuayehu Solbø (26) omkom etter hun falt fra et vindu i en leilighet i fjerde etasje natt til lørdag. Foto: Privat
DØDE: Det var Jenni Buzuayehu Solbø (26) omkom etter hun falt fra et vindu i en leilighet i fjerde etasje natt til lørdag. Foto: Privat Vis mer

Det var 26 år gamle Jenni Buzuayehu Solbø fra Tromsø som omkom i fallulykken på Briskeby i Oslo, natt til lørdag.

Det skriver Nordlys.

Ifølge avisen falt hun ut av et vindu i fjerde etasje. Operasjonsleder Christian Krohn Engeseth sa til NTB natt til lørdag at det skal ha vært en fest med omtrent ti personer i leiligheten, da ulykken skjedde.

- Det ble startet hjerte- og lungeredning, men personen ble erklært død av helsepersonell klokken 2.02, sa han.

Nå minnes broren Jemal, mamma Sissel Eriksen og pappa Gudleiv Solbø sin datter og søster. Til Nordlys beskriver de henne som alltid utadvendt, full av sjarm og med en enorm omgangskrets.

Studerte i Oslo

De forteller at hun de senere årene har bodd i Oslo for å jobbe og studere.

- Hun hadde en utadvendt jobb som selger, på kaféer på Nerstranda, på Kicks i Tromsø og i Oslo, og senere i Chanel. Sist var hun i jobb hos Dior, fram til hun i høst sa opp jobben for å begynne på BI.

Søndag samlet familien og vennene seg i Oslo, og la ned blomster og lys på ulykkesstedet.

- Hun tok sine medmennesker med sjarm. Slik var hun hele sitt altfor korte liv, sier familien.

- Livsnyter

SAMLET: Familie og venner samlet seg for å tenne lys og legge ned blomster søndag kveld. Foto: Privat
SAMLET: Familie og venner samlet seg for å tenne lys og legge ned blomster søndag kveld. Foto: Privat Vis mer

En av de som minnes Jenni på sosiale medier er Siv Skum som ifølge familien var som en ekstramamma for datteren deres i Oslo. Hun skriver på Facebook at de er mange som er i sjokk.

Dagbladet har fått tillatelse til å gjengi innlegget.

- Ufattelig trist og så totalt meningsløst det hele. Minnes den munnrappe 16-åringen som kom til Oslo, full av liv og meningers mot. Du gikk fra å være en liten villkatt som aldri helt ble temt, men med årene ble klokere og vi så deg modnes over tid. Jeg elsket ditt syn på livet, at det skulle leves og nytes. Du var så til de grader en livsnyter. Tok for deg det livet bydde på og var blottet for redsel når du ble utfordret, skriver hun.

Hun sier til Dagbladet at hun takker familien til Jenni for å være så inkluderende i sorgen.

Hele Norges coronakart