Jennifer (28) døde av overdose vann

Tapte radio-konkurranse om en Nintendo Wii.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 28 år gamle Jennifer Strange ble sist fredag funnet død i hjemmet sitt i Rancho Cordova i California. Dødsårsaken er etter alt å dømme vannforgiftning - at hun rett og slett hadde inntatt for mye vann på for kort tid.

Det skjedde etter at Strange hadde deltatt konkurransen «Hold Your Wee for a Wii» på radiostasjonen KDND 107.9, skriver nyhetsbyrået AP. Tevlingen gikk ut på at deltageren som klarte å drikke mest vann uten å gå på toalettet skulle få et eksemplaer av den ettertraktede spillkonsollen Nintendo Wii.

Da hun var på jobb noe senere skal 28-åringen ha klaget over store hodesmerter.

- Hun sa til en av mellomlederne at hun var på vei hjem og at hodet gjorde svært vondt, forteller en kollega til AP.

Den foreløpige obduksjonen fant tegn på vannforgiftning. Det er foreløpig ikke kjent hvor mye vann Strange fikk i seg under den direktesendte konkurransen, men hun ga seg før hun ble Wii-eier.

Det er ikke første gang uforsiktig omgang med vann i underholdningsøyemed har resultert i fatalt inntak av i utgangspunktet uskyldig dihydrogenoksid. Så sent som for to år siden døde 21 år gamle Matthew Carrington ettter et opptaksrituale ved Chico State University som omfattet inntak av store mengder vann mens kandidaten gjorde fysisk aktivitet under kalde forhold.

Vannforgiftning skjer når skjødesløs fråtsing i H2O gir underbalanse på elektrolytter, magnesium og kalsium i blodet. Dermed blir det for mye væske i hjernen i tillegg til at musklene både i armer og ben, og ikke minst hjertet får for lavt nivå av elektrolytter.

<B>«HOLD YOUR WEE FOR A WII»</B>: Fatal konkurranse på amerikansk radiostasjon.