Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jennifer (60) ble halshogd - søkte hjelp minutter før

Var redd for drapsmannen, som etterpå løp rundt med hodet hennes i hånda midt blant turister på Tenerife.

HENTET KROPPEN: Gravferdsmedarbeidere går inn i kjøpesenteret for å hente den drepte kvinnens kropp, minus hodet, som lå på fortauet et stykke bortenfor. Foto: REUTERS/SCANPIX
HENTET KROPPEN: Gravferdsmedarbeidere går inn i kjøpesenteret for å hente den drepte kvinnens kropp, minus hodet, som lå på fortauet et stykke bortenfor. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den britiske kvinnen som i går ble halshogd på Tenerife, søkte minutter før drapet hjelp mot drapsmannen, skriver Telegraph i dag.

- Forferdet Drapsofferet er i dag identifisert som den 60 år gamle pensjonisten og bestemoren Jennifer Mills-Westley fra Norwich i Øst-England. Hun var delvis fastboende på kanariøya.

- Vi er forferdet over dette grusomme drapet, og prøver å ta inn over oss hva som er hendt, sier datteren Sarah ifølge BBC News.

Hun beskriver moren som «full av liv, sjenerøs, en som stilte opp for alle».

Den siktede drapsmannen er identifisert som Dejan Valentinov, en 28-årig hjemløs bulgarer. Politiet tror valget av Mills-Westley som drapsoffer var helt tilfeldig.

Knivstukket 14 ganger Det var i går formiddag at Mills-Westley ble knivstukket og halshogd inne i en butikk på kjøpesenteret Valdes i byen Los Cristianos.

Valentinov løp deretter ut på gata med den drepte kvinnens hode i hendene mens han ropte «Gud er på jorda. Dette er min skatt!» til sjokkerte forbipasserende, ifølge Daily Mail. Til slutt ble han overmannet av sikkerhetsvakter og arrestert av politiet.

Ifølge Telegraph varslet den britiske kvinnen en vekter om at 28-åringen oppførte seg truende, og skal ha søkt tilflukt inne på et sosialkontor i nærheten, mens den hjemløse mannen sto og ropte utenfor.

Da han var gått, våget hun seg ut og gikk inn i suvenirbutikken i nærheten. Men Valentinov kom altså etter, og tok en kniv inne i butikken. Uten å ytre et ord stakk han Mills-Westley 14 ganger og kuttet til slutt av kvinnens hode.

Utskrevet Nå spør folk seg hvordan Valentinov, som hadde en lang historie med bråk i Los Cristianos, fikk lov til å vandre fritt rundt i byen. Seinest i februar ble han utskrevet fra psykiatrisk sykehus, der han var innlagt på grunn av sin ukontrollerbare aggressivitet.

DREPT OG HALSHOGD: Jennifer Mills-Westley (60) var en pensjonert bestemor fra Norwich. Foto: PRIVAT
DREPT OG HALSHOGD: Jennifer Mills-Westley (60) var en pensjonert bestemor fra Norwich. Foto: PRIVAT Vis mer

28-åringen var kjent for å rope til forbipasserende, og skal ifølge Daily Mail ha blitt innlagt etter at han slo ut tennene på en fremmed på gata.

Vinhandler David Scott forteller til avisa at Valentinov pleide å sitte ca. 50 meter fra drapsåstedet og «snakke til seg selv og gestikulere voldsomt».

- Han var veldig forstyrret og plagsom. En slik type du går over gata for å unngå, sier Scott.

Den britiske utenrikstjenesten tar seg av Mills-Westleys pårørende.

STOR OPPMERKSOMHET: En mengde skuelystne og pressen samlet seg etter hvert utenor kjøpesenteret Valdes i Los Cristianos. Foto: REUTERS/SCANPIX
STOR OPPMERKSOMHET: En mengde skuelystne og pressen samlet seg etter hvert utenor kjøpesenteret Valdes i Los Cristianos. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media