Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jenny (12) ble truffet av flyvende død svane

Utrolig, men sant. Død svane dalte fra himmelen.

TRUFFET AV SVANE: Jenny Hegg (12) ble truffet av en død svane da hun var ute på skoletur. FOTO: JON ANDERS SKAU / Fædrelandsvennen.
TRUFFET AV SVANE: Jenny Hegg (12) ble truffet av en død svane da hun var ute på skoletur. FOTO: JON ANDERS SKAU / Fædrelandsvennen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jenny Hegg (12) opplevde det som ikke skal være mulig. Da hun mandag i denne uken var på en skoletur sammen med over 70 andre sjetteklassinger fra Dvergsnes skole på Randøyane utenfor Kristiansand skjedde det.

Og denne gang var det ikke en ond trollmanns makt, men snarere en «monstermast» som stod bak (eller foran) hendelsen.

- Da vi skulle gå å legge oss på kvelden kom tre svaner flygende over hodene våre. Den ene kom for lavt og fløy rett inn i strømledningen. Det ble et voldsomt smell og masse gnister, forteller Jenny.

Hun ble litt redd og sammen med en kamerat begynte hun å løpe for ikke å bli truffet av svanen.

Begynte å blø
- Jeg kikket opp i luften og kunne se at den kom seilende mot meg. Plutselig traff den meg i siden og jeg ble slått fremover og landet på knærne. Det gjorde veldig vondt i bena, jeg fikk noen skrubbsår og begynte å blø i armen, sier Jenny som ble ganske sjokkert over episoden.

Da svanen traff strømledningen slo den ut strømmen i alle brakkene hvor de andre ungdommene var i ferd med å legge seg for kvelden.

Luktet svidd - Det luktet skikkelig svidd i hele området. Svanen var død, men den hadde kramper. Det var ganske ekkelt at den traff meg. Jeg fikk litt sjokk og satt og skalv lenge etterpå, forteller Jenny til fvn.no.

De andre elevene kom løpende og skrikende ut på plassen. De hadde hørt et kraftig smell før strømmen gikk og alt ble mørkt.

- Er du skremt etter det som skjedde?

- Ikke akkurat skremt, men jeg kommer nok til å kikke meg opp i lufta et par ganger ekstra når jeg er ute i naturen. Men mest av alt synes jeg synd på den svanen som døde.

- Så du liker svaner?

- Nei, jeg liker ikke svaner. Har egentlig aldri likt dem, sier Jenny til Dagbladet.

Fortalte ingenting
Hun fortalte ingenting til sin mor om den utrolige hendelsen før dagen etter da hun kom hjem.

- Hun hadde skikkelig uflaks, og det første jeg tenkte var, er dette virkelig mulig? Men nå gikk det jo veldig bra med Jenny da, sier moren Gro Anita Hegg.