Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jenny Leonora fra Oslo er årets nyttårsbarn

Vesle Jenny Leonora Løvåsmoen kom til verden ni minutter over midnatt. Dermed ble den lille jenta årets nyttårsbarn.

ÅRETS NYTTÅSBARN: Jenny Leonora Løvåsmoen, ble født på ABC-klinikken for naturlig fødsel ved Ullevål sykehus ni minutter over midnatt. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix
ÅRETS NYTTÅSBARN: Jenny Leonora Løvåsmoen, ble født på ABC-klinikken for naturlig fødsel ved Ullevål sykehus ni minutter over midnatt. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(NTB): Vesle Jenny ble født på ABC-klinikken for naturlig fødsel ved Ullevål sykehus, 3.575 gram tung og 51 centimeter lang.

- Det føles veldig bra, sier den nybakte faren, Martin Løvåsmoen, til NTB.

Han legger til:

FERSK FAMILIE: Her er årets nyttårsbarn, Jenny Leonora Løvåsmoen, sammen med de nybakte foreldrene, Martin Løvåsmoen og Cathrine Olsen.
Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix
FERSK FAMILIE: Her er årets nyttårsbarn, Jenny Leonora Løvåsmoen, sammen med de nybakte foreldrene, Martin Løvåsmoen og Cathrine Olsen. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix Vis mer

- Terminen var 31. desember, så vi bommet med ni minutter. Jeg tror mor var veldig klar for henne på termindagen et tidspunkt der, men far var litt mer gira på 1. januar, ler 29-åringen.

- Vi skal ha et nyttårsbarn

Jordmor Tone Dyran Smith forteller at hun har fulgt paret gjennom hele svangerskapet og var veldig glad da det lille barnet valgte å komme på hennes vakt.

- Vi tullet en del underveis i fødselen med termindatoen og når hun ville komme, men jeg sa vi skal ha et nyttårsbarn, sier hun til NTB.

Løvåsmoen forteller at det har tatt omtrent et døgn før barnet endelig kom.

- Mor har kjempet en god stund. Men hun har vært veldig flink gjennom hele dagen. Jeg er veldig stolt av henne, sier han om 27 år gamle Cathrine Olsen.

- Ligner på far

Smith legger til at den lille lyse jenta ble født etter en helt naturlig og «perfekt» fødsel. Begge de to nybakte foreldrene er imidlertid usikre på hvem Jenny likner mest på.

- Hun likner på far, sier jordmoren klart.

Ni minutter etter at Jenny, ble et barn født i Haugesund, klokka 00.18.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!