<strong>TAKKNEMLIG:</strong>93 år gamle Jenny Dante er svært takknemlig over at historikeren Bjarte Bruland fant et 73 år gammelt brev med en siste hilsen fra hennes far. Han ble myrdet i en nazi-leir. Foto: Asbjørn Svarstad
TAKKNEMLIG:93 år gamle Jenny Dante er svært takknemlig over at historikeren Bjarte Bruland fant et 73 år gammelt brev med en siste hilsen fra hennes far. Han ble myrdet i en nazi-leir. Foto: Asbjørn Svarstad Vis mer

Jenny mistet faren i Auschwitz - fikk hans siste hilsen 73 år etter

I et privatarkiv i Stockholm fant forskeren et brev der Jenny Dante (93) ble nevnt. Det var farens siste hilsen til datteren før han ble myrdet i gasskammeret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Er det ikke helt utrolig, spør 93-åringen og setter opp verdens lykkeligste ansikt, samtidig med at en tåre finner veien over venstre kinn.

- For to dager siden fikk jeg telefon fra historikeren Bjarte Bruland. Han hadde vært i et arkiv og funnet et brev, der far hilser til søsteren min og meg. Bruland spurte om jeg kjente til innholdet. Men jeg hadde aldri fått noen slik melding fra far, sier Jenny Dante.

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE!

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer